gemaakt op : 31 augustus 2017

Voorbeschouwing Spakenburg - ONS Sneek

Aanstaande zaterdag staat voor Spakenburg de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 17/18 op de rol. Op bezoek komt ONS Sneek. De ploeg uit Sneek is de afgelopen jaren geen onbekende voor Spakenburg geweest, daar het sinds het seizoen 13/14 in de topklasse speelde, waar Spakenburg eveneens bivakkeerde. Vorig jaar stond het treffen niet op het programma omdat Sneek in de topklasse bleef toen deze competitie de derde divisie ging heten. 

ONS Sneek begon vorige week met een nederlaag in eigen huis. Tegen ODIN’59 werd met 0-2 verloren. De ploeg van oud-speler Chris de Wagt moest vlak voor de rust een tegendoelpunt incasseren en kwam die klap in de tweede helft niet meer te boven. Enkele dagen daarvoor had het nog wel gewonnen in de KNVB beker tegen DFS. Die wedstrijd eindigde in een 1-2 in het voordeel van de Snekers. Doelpuntenmaker in die wedstrijd was Arton Musliu. De middenvelder was goed voor beide goals. De nummer twee op de algehele topscorerslijst van de derde divisie vorig jaar, Yumé Ramos, ontbreekt overigens. De vroegere spits van Spakenburg kampt met een kruisbandblessure. 

Spakenburg wist eveneens niet te winnen in de eerste competitiewedstrijd, maar moest met een gelijkspel genoegen nemen. Op basis van de tweede helft mochten de Blauwen zich daarmee zelfs gelukkig prijzen. Op een snikheet veld in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen de Blauwen goed, al snel opende Pilon de score met een fraaie treffer. De formatie van trainer De Wolf was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist de score niet verder uit te breiden. De tweede helft was amper nog begonnen of de gelijkmaker was al gemaakt. Een subtiele voetbeweging van Kyle Doesburg verlengde een vrije trap en werd daarmee tot doelpunt gepromoveerd. Spakenburg was het daarna in de tweede helft helemaal kwijt en moest ook een tweede tegentreffer slikken. Vlak voor het eindsignaal wist Steltenpool oog in oog met de keeper nog de gelijkmaker op het bord te zetten. 

Oefenmeester John de Wolf was dan ook, geheel logisch, niet tevreden over de tweede helft. De woorden “los zand” werden onder andere uitgesproken door de trainer. De trainer noemde daarbij wel dat de ploeg grotendeels nieuw is en dat de jongens nog echt op elkaar ingespeeld moeten raken.

De wedstrijd begint zaterdag op de vertrouwde tijd van 15:00 uur op de Blauwe zijde van de Westmaat. Tot dan!

Resultaten van de afgelopen jaren (eerstgenoemde wedstrijd betreft een thuiswedstrijd):
2015/2016:   8 - 1,  0 - 4
2014/2015:   3 - 1,  1 - 3
2013/2014:   0 - 2,  2 - 5