gemaakt op : 08 september 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – DVS ’33 Ermelo

Aanstaande zaterdag staat wederom een thuiswedstrijd voor de Blauwen te wachten en wel tegen DVS ’33 Ermelo. De Blauwen kwamen ze voor het laatst tegen in het laatste seizoen van toen nog de Topklasse, de klasse waarin we nu weer spelen, maar dan als Derde Divisie. DVS verbleef toen voor de eerste keer in de Topklasse en handhaafde zich vrij gemakkelijk en speelt dus nog altijd op datzelfde niveau.

DVS eindigde vorig seizoen op een keurige zevende plaats en daarmee handhaafde het zich vrij gemakkelijk. Dit seizoen begon de ploeg met een verliespartij uit bij DOVO (1-0) en won het vorige week thuis van ACV (2-0). Drie punten en een achtste plaats op de ranglijst, zeker geen slechte start voor de ploeg uit Ermelo.

Bij DVS zien we twee spelers van vorig jaar terug; Mike Ahrens en Niels Buijtenhuis. Ahrens begon twee keer in de basis en werd in de eerste wedstrijd na een uur gewisseld voor Buijtenhuis. Buijtenhuis begon vorige week in de basis en werd na een goed uur gewisseld. 

Spakenburg begon het seizoen met twee gelijke spelen tegen ASWH (uit, 2-2) en afgelopen zaterdag thuis tegen ONS Sneek (1-1). In de eerste wedstrijd werd er nog een punt gewonnen, Steltenpool schoot in de laatste minuut nog de gelijkmaker binnen.

Afgelopen zaterdag was Spakenburg de ongelukkige die de gelijkmaker moest incasseren. De eerste helft was de ploeg dominant, creëerde veel kansen, maar scoorde uiteindelijk maar één keer. Te weinig bleek, want Sneek had aan één lange bal genoeg om een punt mee naar huis te nemen. Trainer De Wolf baalde na afloop ook zichtbaar. Zaak is het om efficiënter met de kansen om te gaan, want een marge van één bleek een erg krappe te zijn. Het team leek daarentegen al wel beter in het spel te zitten dan de week ervoor en gezien zeker ook de weinige kansen tegen, is er zeker uitzicht op betere resultaten. Bovenin is er geen enkel team meer met de volle buit en de Blauwen lopen dus ook maar twee punten achter op de koploper. Het seizoen is nog maar net begonnen en kan nog alle kanten op.

De Blauwen trappen zaterdag af op de vertrouwde tijd van 15:00 uur onder leiding van dhr. De Brito Roque uit Capelle a/d IJssel. Hij floot dit seizoen al twee wedstrijden in de Tweede Divisie en zaterdag dan zijn eerste in de Derde Divisie.

Vanaf hier wensen we u een mooie wedstrijd toe. 

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2015-2016​    1-1     ​4-0