gemaakt op : 18 april 2019

VOORBESCHOUWING | SV Spakenburg – Jong Almere City FC

Speelronde 30 op het programma deze zaterdag en het einde nadert dan nu echt snel. Nog maar vijf wedstrijden en dan zit het seizoen 2018-2019 er al weer op. Er valt al genoeg over dit seizoen te vertellen, maar eerst wacht zaterdag nog Jong Almere City. Het team waartegen we vorig seizoen nog speelden om de koppositie en de titel in de Derde Divisie, maar dat het dit jaar beduidend zwaarder heeft dan de Blauwen op het hogere niveau.

Door de veranderende reglementen dit jaar, degradeert naast de nummer laatst, ook het laagst geklasseerde belofteteam en dat is eigenlijk al het hele seizoen het team uit Almere. Waar het team dus vorig jaar promoveerde via de play-offs, ziet het er naar uit dat het dit jaar rechtstreeks degradeert. Naast dat het team dus het laagst geklasseerde belofteteam is, staat het ondertussen ook al op de zeventiende plaats in de competitie. De afgelopen zeven wedstrijden wisten de beloften slechts één punt te vergaren, al was dat wel thuis tegen Katwijk. Met een achterstand van dertien punten op Jong Sparta en nog maar vijf wedstrijden te spelen, is er dus eigenlijk alleen nog maar een theoretische kans dat Jong Almere ook volgend jaar in de Tweede Divisie te bewonderen is.

Spakenburg blijft het wisselvallige houden wat er eigenlijk al het hele seizoen is. De afgelopen weken worden de thuiswedstrijden dan wel gewonnen, maar uit laten de Blauwen het vervolgens weer liggen. Het is bij Spakenburg dan ook wat lastig inschatten wat voor een wedstrijd er elke keer op de mat gelegd gaat worden. Ook bij de gewonnen wedstrijden van de laatste weken is het nou niet dat dit met grote overmacht werd gedaan. Wie weet dat het tegen het zwalkende Jong Almere wel soepel zal gaan en dat er een grote score op het scorebord zal prijken. 

Desalniettemin draait Spakenburg over het hele seizoen zeker geen slecht seizoen en heeft het gezien de doelstellingen die vooraf zijn gesteld het prima gedaan.

Bij de Blauwen scoorde Ties vorige week weer, vanuit een penalty, en bracht daarmee zijn totaal op 12 goals. Jasper Beekhuis zal zaterdag weer mee mogen doen, hij heeft zijn schorsing uitgezeten, of De Wolf een beroep op hem doet is natuurlijk nog de vraag.

Scheidsrechter voor zaterdag is dhr. Winkel uit Leermens. De leidsman floot dit seizoen al 21 wedstrijden op de verschillende niveaus waarin hij maar liefst 105 gele kaarten trok en daarnaast ook nog zeven rode kaarten. Hij floot Spakenburg in al die wedstrijden dit seizoen nog niet.

Het belooft zaterdag een mooie dag te worden, dus alle reden om langs de lijn in het zonnetje in ieder geval te laten zien dat wij als supporters achter de ploeg staan, hopelijk zal dit beloond worden met een aantrekkelijke en vermakelijke wedstrijd, tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2017-2018  1-3   1-4
2018-2019  2-1