gemaakt op : 17 september 2020

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Jong Sparta

Komende zaterdag wacht Spakenburg wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Jong Sparta uit Rotterdam, de eerste beloftes die we dit seizoen treffen.

Spakenburg is nog ongeslagen, maar helaas hebben we wel maar twee punten weten te vergaren. Helaas, want er zat de afgelopen twee wedstrijden veel meer in en dat mogen de Blauwen zichzelf wel aanrekenen. In de eerste wedstrijd in en tegen Scheveningen wisten de Blauwen het tegen tien man niet af te maken. Afgelopen zaterdag was het Kozakken Boys dat nauwelijks zichtbaar was, maar met twee kansen tot tweemaal toe de gelijkmaker wist te vinden. Spakenburg had daarentegen het merendeel van de wedstrijd de touwtjes in handen. De 3-1 was enkele keren dichtbij, maar helaas viel de goal dus aan de andere kant. 

Ongeslagen, dat is Jong Sparta ook tot nu toe. Zij speelde in de eerste ronde met 2-2 gelijk tegen de beloftes van Volendam. Aflopen weekend werd er thuis, net als Spakenburg, met 1-1 gelijkgespeeld tegen Scheveningen. Ook voor hen had er wat meer ingezeten, maar aan het einde staan zij ook met twee punten na evenzoveel wedstrijden.

Een echte historie tegen de jonge Kasteelheren hebben we nog niet, slechts zes keer speelden we eerder tegen elkaar. Drie keer wisten we te winnen, twee keer werd er verloren en we deelden één keer de punten. De laatste wedstrijd was op het Kasteel en toen wisten we met 4-2 te winnen.

Lichtpuntje deze week was het meedoen van Dekker en Tavares in de oefenwedstrijd tegen sv Urk, beiden maakten de 90 minuten vol. Diego Snepvangers wist zijn 1e doelpunt voor de Blauwen te maken, na een snelle counter met Jordi Bitter. Die laatste liet in de oefenwedstrijd meermaals zien dat het met zijn snelheid dit seizoen wel snor zit, en ook het afmaken van zijn doelpunt was er eentje met klasse.

Het betekent ook dat trainer Meijers over een behoorlijk grote en fitte selectie kan beschikken, keuze te over. Dinsdag speelden er alleen reserves, dus zij hadden volop de kans om zich te laten zien, al deed de een dat beter dan de ander. Menno Heus raakte vlak voor de rust geblesseerd na een luchtduel en werd in de rust gewisseld. Thomas van den Akker mocht zijn opwachting maken, en dat deed hij met verve. Met een aantal prachtige reddingen hield hij de schade in de tweede helft beperkt en werd er uiteindelijk slechts met 4-2 verloren. Nog een speler uit de eigen jeugd met potentie om zich in het 1e elftal te laten zien, al heeft hij met Jauke Beekhuis natuurlijk geduchte concurrentie uit eigen dorp.

We beginnen op ons gebruikelijke tijdstip van 15:00 uur, de wedstrijd staat onder leiding van dhr. Timmer uit Apeldoorn, hij floot Spakenburg nog niet eerder.

We hopen uiteraard op een mooie pot voetbal zaterdag en deze keer de volle buit! Tot zaterdag en stay safe!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2016-2017   4-3   1-3 
2018-2019   1-2   2-0 
2019-2020   2-2   2-4