gemaakt op : 07 maart 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg - Jong Vitesse

Na een week rust gaat de competitie de laatste fase in waarin de prijzen verdeeld zullen worden. Voor Spakenburg lijkt er wat dat betreft niet zo veel meer te behalen met een huidige achterstand van elf punten op koploper IJsselmeervogels. Voor de tegenstander voor komende zaterdag staat er nog wel wat op het spel namelijk lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Jong Vitesse komt zaterdag op bezoek op onze mooie Blauwe zijde van de Westmaat.

Jong Vitesse, een ploeg waartegen Spakenburg nog niet verloor, maar met belofteteams weet je het uiteindelijk maar nooit. Alhoewel het seizoen al behoorlijk gevorderd is en daardoor de kans klein is dat er grote namen mee doen, blijft het toch een onberekenbare factor. De Arnhemmers hebben namelijk ook nog wel degelijk wat om voor te voetballen, ze staan momenteel acht punten voor op Jong Almere City en zijn dus nog niet veilig voor degradatie. De afgelopen weken wist de ploeg maar spaarzaam punten te sprokkelen met een aantal gelijke spelen, maar winnen is al weer even geleden. Er zal de ploeg dus alles aan gelegen zijn om weer eens een goed resultaat neer te zetten.

Maar daarvoor moeten ze eerst langs de mannen van John de Wolf. De Blauwen zitten de laatste wedstrijden in een behoorlijke flow, maar wisselen het goede met het mindere voetbal toch nog te veel af. Tegen Lienden leek er na één helft geen vuiltje aan de lucht, maar zakte het in de tweede helft toch behoorlijk in elkaar. Tegen Rijnsburgse Boys keken de Blauwen al gauw tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten dat op sublieme wijze te keren en de punten mee naar huis te nemen. Met name voorin lijkt het de laatste weken beter te lukken, getuige ook de acht doelpunten die in de laatste twee wedstrijden gescoord werden. Met name Sterling zit goed in zijn vel, maar ook Ties en Van der Sande laten zich niet onbetuigd. Als het allemaal goed staat en valt, dan laat Spakenburg zien waar het toe in staat is en hoeft het bijna voor geen tegenstander bang te zijn. 

In de heenwedstrijd in Arnhem liepen de Blauwen nog als.winnaar van het veld in een wedstrijd die pas laat op gang kwam. Het was Ties die de score opende, maar zijn treffer al gauw teniet gedaan zag worden door slordig verdedigen. Uiteindelijk kroonde Will zich tot matchwinner door het leer van afstand schitterend in het net te doen verdwijnen.

Scheidsrechter voor zaterdag is dhr. Hensgens uit Landgraaf. Hij floot Jong Vitesse al in de uitwedstrijd tegen HFC (1-0) en Spakenburg in de uitwedstrijd tegen de Treffers (1-4). Zijn eerst fluitsignaal is om 15.00uur en laten we hopen dat hij daarmee een mooie wedstrijd voor ons Blauwe vlaggenschip in gang zet.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2016-2017   2-2   2-2
2018-2019   1-2