gemaakt op : 11 september 2020

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Kozakken Boys

Er zijn al genoeg woorden aan gewijd, maar wat is het toch lang geleden dat we weer eens voor het echie naar de Westmaat konden gaan. Zaterdag is het dan eindelijk weer zo ver en spelen we een zaterdagklassieker tegen Kozakken Boys uit Werkendam. Al 53 keer eerder speelden we tegen hen, met recht dus een oude bekende waar we al een paar mooie potten voetbal tegen gespeeld hebben.

Voor Spakenburg begon vorig week het seizoen misschien toch wat teleurstellend met het gelijke spel tegen Scheveningen. De doelstellingen zijn duidelijk en Spakenburg is het aan de stand haast wel verplicht om in de top mee te (willen) doen, maar dat kwam er zaterdag nog niet helemaal uit. Tenminste niet in de eindstand want de punten werden dus gedeeld. Zeker na de vroege rode kaart voor Scheveningen, waren de verwachtingen toch een stuk hoger. Maar het waren de gastheren die voor rust ook nog grote mogelijkheden kregen en het Spakenburg zowaar nog moeilijk maakten.

Kozakken Boys wist het seizoen wel te openen met een driepunter in de thuiswedstrijd tegen ASWH. De 3-2 uitslag lijkt wat benauwder dan het in werkelijkheid was, al moesten ook de Werkendammers er even in komen en hadden ze wat hulp van de gasten nodig. Bij de 2-0 overrulede de scheidsrechter zijn assistent, wat er bij ASWH niet inging. De daaropvolgende protesten leverde een rode kaart op en daarmee wat meer vrijheid voor de Werkendammers. Die maakten, net als Spakenburg, niet optimaal gebruik van het overtal en wisten nog meer één keer te scoren, maar zagen de gasten nog wel twee keer dichtbij komen. 

Bij de Werkendammers zien we Richard Arends terug, de oud-keeper van de Blauwe zat afgelopen zaterdag op de bank, de trainer gaf de voorkeur aan Nils den Hartog. In de basis stond wel Gwaeron Stout die afgelopen seizoen nog bij de rode buren te zien was, maar het daar niet genoeg naar zijn zin had en dus terugkeerde naar het oude nest.

De laatste twee ontmoetingen met Kozakken Boys gingen verloren, maar zaterdag de kans op revanche! Spakenburg zal in ieder geval wat slagvaardiger voor de dag moeten komen om een potje te breken, want het blijkt maar eens te meer dat je in de Tweede Divisie nooit kunt verzaken. Kozakken Boys wordt hopelijk weer een goede kluif om de tanden in te zetten en niets is minder lekker dan zo’n tegenstander op de knieën te brengen!

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Schaper uit Dokkum, hij floot Spakenburg voor het laatst op 2 februari 2019 in de thuiswedstrijd tegen AFC (1-2). We beginnen op het voor ons gebruikelijke tijdstip van 15:00 uur. Helaas is de capaciteit vanwege de bijzondere omstandigheden beperkt. Kunt u er onverhoopt niet bij zijn, volg Spakenburg dan via Twitter of Instagram!

Stay safe!


Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2012-2013   3-1    5-2 
2013-2014   2-0    0-0 
2014-2015   3-1    3-3 
2015-2016   2-2    0-3 
2016-2017   1-2    4-3 
2018-2019   2-1    2-1 
2019-2020   4-2