gemaakt op : 17 januari 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Odin ‘59

Met de uitstekende start in 2018 van vorige week hebben we de eerste helft van het seizoen erop zitten. Spakenburg sloot deze eerste helft af met een klinkende overwinning op Jong Almere City en presenteerde zich daarmee als favoriet voor de titel. Het trainingskamp in de zon had de ploeg zichtbaar goed gedaan en er stonden elf haarscherpe spelers aan de start. Dat moest ook wel tegen de nummer twee van de ranglijst, maar dat het zo makkelijk zou gaan, hadden weinig mensen verwacht. Oké, Jong Almere City viel misschien een beetje tegen, maar trainer John de Wolf had zijn ploeg volledig op orde en die pakte dan ook elk moment aan om de zwakheid van de gastheren bloot te leggen.

Komende zaterdag begint de tweede helft van dit seizoen en uiteraard is het zaak om de goede vorm vast te houden. Na de winterstop beginnen we ook weer op de eigen Westmaat en ontvangen we Odin ’59. Tijd voor revanche, want de uitwedstrijd in Heemskerk is de enige wedstrijd die de Blauwen tot nu toe verloren. In Heemskerk was Spakenburg de hele wedstrijd heer en meester, kregen de Heemskerkers nagenoeg geen kans, maar gingen de mannen in het blauw/geel er in de blessuretijd wel met de winst vandoor.

Odin ’59 staat momenteel op de twaalfde plaats en beleeft een moeizaam en wisselvallig seizoen. Vorig jaar eindigde het op plaats vijftien, moest het via de nacompetitie degradatie zien af te wenden, en dat lukte uiteindelijk ook. Dit seizoen begon de ploeg ook behoorlijk slecht met slechts vier punten uit de eerste zeven wedstrijden. Daarna begon het toch de punten te sprokkelen, waardoor het er toch wat beter voorstaat dan vorig seizoen. De laatste wedstrijd werd ook winnen afgesloten tegen Jong Twente en daarmee kwam Odin dus goed uit te startblokken na de winterstop.

Spakenburg begon het seizoen met twee gelijke spelen, maar kende daarna een uitstekende eerste helft van het seizoen. De Blauwen vergaarden in de eerste helft 40 punten door twaalf keer te winnen, vier keer gelijk te spelen en dus één keer te verliezen. Dat zijn overigens niet de enige goede rapportcijfers die de Blauwen op het moment kunnen overleggen. Met slechts twaalf tegendoelpunten staat er een ijzersterke verdediging die het minst gepasseerd is van de derde divisie. De Blauwen hebben tot dusver 40 keer weten te scoren, waarvan 15 goals van de voet van onze topscoorder Kees Tol komen. Dat brengt Spakenburg op een tweede plaats op die ranglijst, alleen Jong Almere City heeft er met 42 iets meer gescoord. In het kaartenklassement is het even naar beneden scrollen, want daarin staat Spakenburg helemaal onderaan. Tot dusver kregen de Spakenburg spelers slechts vijftien keer geel, één keer een tweede gele kaart en één direct rode kaart. Mike Vreekamp en Bert Steltenpool hebben met drie stuks per persoon de meeste gele kaarten achter hun naam, maar zijn nog even verwijderd van de grens van vijf stuks waarbij ze de eerste schorsing tegemoet kunnen zien.

Komende zaterdag beginnen we om 15:00 uur en staat de wedstrijd onder leiding van de Dhr. Roeleveld uit Vinkeveen. Hij floot al negen wedstrijden in de Derde Divisie, waaronder de wedstrijd van Spakenburg tegen Harkemase Boys (0-2). We hopen u allemaal weer te mogen begroeten in dit nieuwe jaar en wensen u alvast een fijne wedstrijd toe.

Uitslagen laatste seizoenen:
De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2009-2010:   2-0   1-1
2017-2018:           1-0