gemaakt op : 05 september 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – vv Katwijk

Zaterdag de derde ronde in de Tweede Divisie en wel tegen vv Katwijk. We hebben het een seizoen moeten missen, maar de twee grootmachten uit de vissersdorpen staan weer tegen over elkaar. Beide teams werden vorig jaar kampioen in hun eigen klasse, dus zaterdag een treffen tussen de kampioen derde divisie en kampioen tweede divisie. De titelverdediger Katwijk moest vorige week na 35 competitieronden, inclusief vorig jaar, de koppositie afstaan aan Jong Sparta. Samen met AFC hebben zij als enige de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar de jonge Spartanen staan op doelsaldo bovenaan. 

Katwijk speelde vorige week gelijk in een kopie van de titelstrijd vorig jaar op de laatste dag. Ditmaal wist Kozakken Boys wel te scoren, maar was het Mengerink die een strafschop feilloos binnenschoot en daarmee een punt veilig stelde. Uiteraard weten we allemaal wat er gebeurde langs de zijlijn tijdens deze wedstrijd, en daardoor zal aanvoerder Robbert Susan door zijn rode kaart komende zaterdag niet aantreden. Wie wel aan de start mag verschijnen is Sten Vreekamp, die Spakenburg deze zomer verliet en op de laatste dag van de transferwindow nog door Katwijk werd binnengehaald. Hij moet de achterhoede komen versterken door de vele blessures die Katwijk momenteel heeft.

Spakenburg verloor afgelopen zaterdag haar wedstrijd in Amsterdam tegen AFC, misschien wel vervelender: het verloor ook aanvaller Philip Ties met een sleutelbeenbreuk. Vlak voor rust kwam de spits ongelukkig op de grond terecht na een kopduel, gaf een schreeuw en bleek daarmee een vervelende blessure te hebben opgelopen. Hoelang we hem precies kwijt zijn weten we niet, maar dat het een aantal weken zal zijn is wel duidelijk. Daarnaast was Jordi Bitter wel weer in de gelegenheid om speelminuten te maken. De laatste aankoop van de Blauwen is inmiddels weer blessurevrij, maar moet alleen nog wat werken aan zijn conditie. Naast het verlies tegen AFC bracht ook het spel van de Blauwen nog niet heel veel hoop voor de toekomst. Individueel is het allemaal wel dik in orde, maar bij vlagen leek de ploeg niet op elkaar ingespeeld en werd het spel maar moeizaam gemaakt. Dat AFC daar met het terughoudende spel ook debet aan was, mag gezegd worden, maar de echt grote kansen voor Spakenburg waren op één hand te tellen.  

Tegen Katwijk zal Spakenburg dus een ander niveau moeten halen dan tegen AFC afgelopen zaterdag, aan John de Wolf en zijn staf de taak om de Blauwe selectie daar op voor te bereiden.

Scheidsrechter van dienst komende zaterdag is dhr. W.H. Bronsvoort uit Deventer. De ervaren leidsman floot in het verleden al vele wedstrijden van de Blauwen, waaronder ook de Derby tegen de rode buren. Hij gaf dit seizoen vijf gele kaarten in de eerste wedstrijden, en nog geen rode. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:00 uur op Blauwe zijde van de Westmaat. Tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2010-2011 3-2 1-1 
2011-2012 4-4 0-3 
2012-2013 4-1 1-0 
2013-2014 2-1 1-1 
2015-2016 2-6 1-1 
2016-2017 1-2 1-0