gemaakt op : 02 november 2017

Voorbeschouwing VVOG – Spakenburg

Spakenburg wacht zaterdag een echte topper, in Harderwijk is de nummer 4 op de ranglijst VVOG de tegenstander.

VVOG is een oude bekende van Spakenburg, menig duel is er tegen gespeeld in de eerste klasse en hoofdklasse in het verleden. VVOG is dit seizoen goed van start gegaan in de derde divisie. Vanaf de start wisten de Harderwijkers de eerste 7 wedstrijden zonder verlies af te sluiten. Hierna werden er twee wedstrijden op rij verloren, DOVO en ONS Sneek waren te sterk voor de groen-witten.

Afgelopen zaterdag wachtte de zware uitwedstrijd tegen Quick Boys. Waar de Katwijkers het spel maakten en de meeste kansen kregen was VVOG de meest productieve ploeg. Een paar kansen, twee doelpunten en met een 1-2 overwinning de bus in naar Harderwijk is een knappe prestatie. De kracht bij VVOG is de sterke organisatie en het feit dat de ploeg het minste aantal tegengoals heeft op dit moment. Uitblinker daarbij is keeper Koornberg. De goalie heeft al veel ballen tegengehouden en daarmee punten gepakt en wordt daarom al de roze panter genoemd. 

Spakenburg heeft zijn draai weer gevonden na het onnodige verlies tegen ODIN ‘59. Afgelopen zaterdag kwam Magreb 90 op bezoek op de Westmaat. De Utrechters hebben, als zondagclub, gekozen om dit seizoen op zaterdag te gaan spelen en dat valt tot nu toe zwaar. Spakenburg had dan ook geen enkele moeite met Magreb 90 en vergat eigenlijk nog een grotere score op het scorebord te zetten dan 6-1. Kees Tol was met vier goals de man van de wedstrijd en de Blauwen moeten op doelsaldo de eerste plaats nog laten aan Almere City.

Spakenburg heeft momenteel een bijna volledig fitte selectie. Tom Oostinjen heeft wat rust gekregen van een pijntje die niet gerelateerd is aan zijn vorige blessure. Echt wachten is het nog op Gravenbeek die nu nog met het tweede meespeelt en bezig is met zijn herstel. 

De wedstrijd op Sportpark de Strokel begint om 14:30 en staat onder leiding van Dhr. Schaper. Tot dan!