gemaakt op : 30 oktober 2018

Voorbeschouwing Willem II - SV Spakenburg

Morgen zal de Blauwe armada afreizen richting Tilburg om daar een bekerclash uit te vechten met eredivisionist Willem II. 


Willem II speelde eerder in de beker tegen FC Volendam. Twee keer sloeg Willem II vroeg toe. Eerst was het raak in de 4e minuut toen Avdijaj een voorzet vanaf de achterlijn prima wist binnen te werken. Vlak voor rust wist Volendam met een heerlijke pegel van Martijn Kaars de stand op 1-1 te brengen. Maar zoals gezegd sloeg Willem II ook in de tweede helft vroeg toe. Fran Sol kreeg de bal uit een wat rommelige situatie mee in de 16 en vervolgens ronde de spits van de tricolores beheerst af. De 2-1 stand bleef staan en daarmee plaatste de ploeg uit Tilburg zich voor de tweede ronde. Afgelopen seizoen kwam Willem II ver in de KNVB beker. Het reikte toen tot de halve finale, in die halve finale werd het uitgeschakeld door de uiteindelijke bekerwinnaar Feyenoord met 3-0. 


In de de eredivisie staat Willem II momenteel op plaats dertien. Na een prima start is het nu al een tijdje terug dat de ploeg uit Tilburg wist te winnen. De laatste overwinning is het eerdergenoemde bekerduel tegen Volendam en in de competitie moeten we terug naar eind augustus toen het tegen Heracles Almelo wist te winnen met maar liefst 5-0. In die wedstrijd was Fran Sol drie keer trefzeker en in totaal staat de Spaanse spits, met een jeugdverleden bij Real Madrid, momenteel op zeven goals in de competitie. De linksbuiten Avdijaj is momenteel vier keer trefzeker geweest. Afgelopen weekend verloor Willem II in een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht nadat Janssen vlak voor het einde de enige treffer wist te maken. 
 
 
De route van Spakenburg naar de tweede ronde in de beker bracht de Blauwen langs RKSV Wittenhorst (4-1) en DFS (3-0). In de competitie wisten de Blauwen afgelopen zaterdag te winnen tegen Scheveningen (3-1). Een welkome opsteker na twee nederlagen en een resultaat wat voortkwam uit veerkracht en werklust in de tweede helft. De Blauwen zullen uiteraard de underdog zijn in het aankomende treffen tegen Willem II, maar wie weet wat er mogelijk is op basis van strijd, inzet en passie! De laatste keer dat Spakenburg wist te verrassen in de beker was tegen AZ in 2009. De Blauwen kwamen toen op voorsprong door Thijs Houwing, kwamen achter met 2-1 door treffers van Wernbloom en Schaars, maar kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte door een geweldige uithaal van Bonevacia. In de verlenging was uiteindelijk de pijp leeg voor de ploeg van André Paus en verloor het alsnog de wedstrijd, maar het was desalniettemin een wedstrijd om niet te vergeten. 
 
 
De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion zal aanvangen om 19:45. We zien uit naar een Blauw gevuld uitvak dat voor sfeer en support zal zorgen van het eerste tot het laatste fluitsignaal! Tot dan!