gemaakt op : 23 maart 2020

Wimilio Vink verruilt TEC voor SV Spakenburg

Wimilio Vink speelt komend seizoen voor SV Spakenburg. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt over van TEC uit Tiel en heeft een eenjarig contract getekend. Met de komst van Wimilio zijn de Blauwen erin geslaagd om een veel scorende ‘10’ binnen te halen die in de belangstelling stond van veel clubs

Een groot deel van zijn jeugd heeft Wimilio Vink doorgebracht bij Vitesse. Uiteindelijk heeft hij één keer zijn opwachting gemaakt in het eerste elftal van de Arnhemse profclub, augustus 2011 tegen Ajax. Na zijn periode bij Vitesse heeft de aanvallende middenvelder kort gespeeld bij MVV Maastricht, waarna hij op amateurbasis naar FC Eindhoven is gegaan. Na in zijn periode bij MVV zijn kuitbeen te hebben gebroken, bloeide Wimilio onder trainer Mitchell van der Gaag op bij FC Eindhoven en was één van de smaakmakers bij de club uit de Eerste Divisie. Vervolgens koos de zoon van Gery Vink (huidige assistent-trainer bij Willem II en TEC en jarenlang jeugdtrainer bij Ajax geweest) voor zijn maatschappelijke carrière om zich meer te richten op zijn bedrijf en zijn studie. Dit combineert hij sinds het seizoen 2016/2017 met voetballen bij TEC. Momenteel is Wimilio bezig aan zijn vierde seizoen bij de formatie uit Tiel. In die periode heeft de middenvelder 35 competitiedoelpunten op zijn conto weten te schrijven.

De technische commissie van SV Spakenburg is uitermate in zijn nopjes dat het erin geslaagd is om Wimilio Vink naar de Blauwe zijde van de Westmaat te verleiden. “Wimilio is een makkelijk scorende nummer ‘10’ die tevens oog heeft voor de diepte en daardoor ook onze spitsen uitstekend kan bedienen. Dankzij zijn spel, doelpunten en assists stond hij hoog op de lijstjes van veel clubs en we zijn dan ook blij dat hij voor SV Spakenburg heeft gekozen.” Dit seizoen strijdt Wimilio Vink met TEC tegen degradatie uit de Tweede Divisie. “Na vier seizoenen TEC heeft hij aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, waarbij hij graag wil spelen in de top van de Tweede Divisie. Bij SV Spakenburg verwacht hij die ambitie komend seizoen waar te kunnen maken.

Namens de vereniging heten we Wimilio Vink van harte welkom op de Blauwe zijde van de Westmaat. En uiteraard wensen we hem dit seizoen nog veel succes bij TEC.