gemaakt op : 07 april 2019

3e plaats in zicht door winst op De Treffers

Zaterdag won Spakenburg met het minst denkbare verschil van het Groesbeekse De Treffers. Tel daarbij op het puntverlies van zowel Katwijk, KHFC en Excelsior Maassluis en de derde plaats in de eindrangschikking is niets meer dan reëel.

Spakenburg startte in een 1:5:3:2 opstelling bij balbezit van de tegenstander en zodra ze de bal in de eigen gelederen hadden was het 1:3:5:2. De eerste 20 minuten waren zeer attractief en was het een wonder dat er in die periode niet werd gescoord. Spakenburg had simpelweg op voorsprong moeten komen maar pech en soms onkunde stonden een treffer in de weg. De Treffers kwam er op dat moment niet aan te pas. Na die 20 minuten ebde het overwicht van de Blauwen langzaam aan weg en nam De Treffers heel sneaky het initiatief over. Dat leidde tot een best wel grote kans voor Keukens in de 36e minuut al werd hij prima naar de zijkant gedwongen en verkleinde ter Wielen uitstekend zijn goal zodat een schot in het zijnet het maximaal haalbare was. In de 42e minuut kwam Spakenburg met de schrik vrij. Een geplaatst schot vanaf de middellijn leek over de verbouwereerde ter Wielen in de goal te belanden maar gelukkig voor alles en iedereen met een Blauw hart, was de bal net iets te hard zodat deze op het dak van het doel belandde.
In de rust verving trainer John de Wolf Jasper Beekhuis voor Giovanni Gravenbeek en Kevin Sterling voor Jordy Bitter. Hierdoor nam Mike Vreekamp de plaats over van Beekhuis, die door zijn gele kaart voor de eerstvolgende wedstrijd wel geschorst zal zijn, en speelde Gravenbeek vanuit het middenveld. Deze wissel legde de Wolf c.s. geen windeieren. In de 50e minuut flitste Bitter er op links langs, passeerde twee spelers en gaf laag voor op Vreekamp die diagonaal de verste kruising zocht en vond: 1-0.


Daarna zakte het spelpeil, aan beide kanten overigens, naar een bedenkelijk niveau. Desondanks kon Spakenburg de toch wel verdiende overwinning over de streep trekken en kan men zich met een goed gevoel opmaken voor de kraker van aanstaande zaterdag, uit tegen Kozakken Boys.

Spakenburg: ter Wielen, Misidjan, Beekhuis (46’Gravenbeek), Beijer, van de Neut, Vreekamp, Will, Koelewijn, Ties, Sterling (46’ Bitter), van der Sande (86’ Selimi)

De Treffers: Kornelis, Franssen (67’ Langeveld), Keukens, Janssen, Sirvania, Janssen (84’ Wouters), van Zundert, van de Beek (67’ Pluk), Jankovic, da Rocha Rodriques, Siers

Scoreverloop:

50’   1-0       Vreekamp

Scheidsrechter: Kooij

Geel: Beekhuis, Gravenbeek (Spakenburg), Keukens (De Treffers)

Toeschouwers: 889