gemaakt op : 16 april 2017

Erbarmelijke middag eindigt gitzwart voor Spakenburg

Op een erbarmelijk slecht tapijt werkte Spakenburg een erbarmelijk slechte wedstrijd af die in extremis ook nog eens erbarmelijk eindigde. Niet dat tegenstander UNA zoveel beter was, integendeel, het leek eerder op een voorstelling van de lamme tegen de blinde. Hoe dan ook, het euforische gevoel na de overwinning van vorige week tegen kampioen Jong AZ was na 96 minuten ploeteren in Veldhoven als sneeuw voor de zon verdwenen.

Spakenburg startte tegen degradatieconcurrent UNA in dezelfde basisformatie als een week eerder tegen Jong AZ. Ook het spelconcept verschilde niet van vorige week. UNA speelde in een 1:4:3:3 formatie met op het middenveld het puntje naar voren. De eerste helft kende weinig spannende momenten en beide partijen waren dermate slordig dat men grossierde in balverlies. Het eerste gevaarlijke moment was na een goed kwartier spelen. Tegen de achterlijn maar net voor het strafschopgebied, kreeg Supusepa de bal na een voorzet tegen de arm. De ingestudeerde vrije bal werd door van Wanrooij teruggelegd en van een kleine 18 meter schoot Schapendonk over. Spakenburg liet zich ver terugzakken en loerde op de mogelijkheid van een counter. Veel lange ballen kwamen niet aan en als de bal een keer op maat was, in minuut 28, werd Kees Tol onterecht afgevlagd voor buitenspel. In de 40e minuut leek het wel goed te gaan alleen was doelman Stoskovic eerder bij de bal dan Kees Tol. Zijn lange bal, gedragen door de wind, kwam diep op de helft van de Blauwen terecht. Spits van Boekel zag zijn schot geblokt worden door Sanders met een corner tot gevolg. Kort daarvoor claimde UNA nog een strafschop omdat Supusepa Jeroen Stottelaar zou hebben neergelegd maar scheidsrechter Serik wuifde dit weg. Op slag van rust kon Tieben bij de 2e  paal na een vrije bal van van Wanrooij geheel vrijstaand inschieten maar hij produceerde gelukkig een rollertje in het zijnet. Met 0-0 werd de thee opgezocht en opvallend was dat het aantal doelpogingen die eerste helft voor Spakenburg gelijk was aan de tussenstand.

De tweede helft begon ongewijzigd met een iets aanvallender Spakenburg. Grote mogelijkheden waren er niet te noteren zij het dat Kees Tol, vlak voor zijn wissel voor Pilon, bij toeval de bal voor zijn voeten kreeg. Uit een moeilijke hoek ging zijn volley voorlangs. In de 61e minuut werd Lanting zowaar met een aardige combinatie op links vrijgespeeld maar zijn voorzet miste precisie om er een kans van te maken. In de tegenstoot beging Sanders nog geen minuut later een lichte overtreding binnen de 16 op Stottelaar. Nu wees Serik wel naar de stip. Topscorer Niek van Boekel dacht er blijkbaar iets te licht over en met de zwak genomen penalty hoefde Krul zich niet eens bovenmatig in te spannen om de bal over te tikken. Spakenburg leek daarna wakker geschud en trok het spel wat meer naar zich toe. Het leverde zowaar mogelijkheden op voor Philip Ties (laag schot in de hoek) en Pilon, zwak schot in de handen van de doelman. In de 82e minuut was UNA dicht bij de 1-0. De kopbal van van Wanrooij wist Krul uit zijn doel te ranselen. Bij de tegenaanval werd Belterman diep gestuurd alleen was doelman Stoskovic net iets eerder bij de bal. De allergrootste mogelijkheid was toch wel voor Olivier Pilon in de 87e minuut. Oog in oog met doelman Stoskovic kreeg hij de bal niet in het doel. Dit was DE mogelijkheid voor de Blauwen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel maar de 4 minuten minimale extra speeltijd bleken toch een brug te ver voor de Blauwen. In de eerste minuut extra tijd mocht invaller Mart van de Gevel zomaar alleen op Krul af maar wederom kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Een kleine twee minuten later mocht UNA op een gevaarlijke plaats een vrije bal nemen schuin voor het doel. De vrije trap was scherp en in de mêlee van spelers kopte een Veldhovenaar de bal richting de verre hoek. Met een katachtige, fabelachtige redding wist Krul een goal te voorkomen. De tegenstoot wist hij vervolgens ook nog eens onschadelijk te maken ten koste van een corner. Uit diezelfde corner scoorde, uit een doorkopbal, topscorer van Boekel de uiteindelijk winnende treffer. Weliswaar maakte van Boekel overduidelijk hands maar de vrijheid die hij op dat moment genoot, mocht Spakenburg zeker worden aangerekend. De Blauwen gingen vertwijfeld nog op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks de nog eens 2 extra minuten speeltijd zat die er helaas niet in. Zo leed Spakenburg een uiterst beroerde nederlaag en wordt de situatie er niet rooskleuriger op. Een ware Houdini act wordt nu van de mannen van Gall gevraagd om zichzelf veilig te spelen.

Opstelling Spakenburg: Krul, Vreekamp (79. Dua), Sanders, Buijtenhuis, Supusepa, N. Tol, Lanting, Belterman, Ties, Veerman, K. Tol (87. Pilon).

Opstelling UNA: Stoskovic, van Weert, Huijben, Sebregts, Stottelaar, Boogers, Tielemans (80. van de Gevel), van Wanrooij (86. Van der Meer), Schapendonk, van Boekel (90+5. van den Boomen), Tieben.

90+4 van Boekel 1-0

Scheidsrechter Serik. Geel: Supusepa, Belterman, Vreekamp (allen Spakenburg)

Toeschouwers: 852