gemaakt op : 26 mei 2019

Hardenberg en Spakenburg remiseren in slotduel

Na drie nederlagen op rij sloot Spakenburg het seizoen af met een 1-1 gelijkspel, uit tegen HHC en eindigt het als 9e. Stevig in de middenmoot dus.

Spakenburg startte met Majid Ghaddari in de basis. Deze fris van de lever spelende middenvelder heeft het grootste gedeelte van dit seizoen zijn potjes in het tweede gespeeld en kreeg van John de Wolf een plaatsje naast/voor Mike Vreekamp. De Blauwen begonnen in een 1:4:2:3:1 formatie met Philip Ties als diepste spits.

Vermeldenswaardig is nog dat Frank de Winter in eerste instantie was aangewezen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Echter in zijn schaarse vrije tijd speelt de sympathieke Blaricummer als doelman op zondag in een vriendenteam en is het afgelopen donderdag op de afsluitende training misgegaan. Zijn vervanger was de 4e official, Jurjen Kaper die een niet al te lastige middag beleefde. Frank de Winter op zijn beurt nam de rol als 4e man van Kaper over.

De Blauwen startten de wedstrijd niet eens verkeerd, sterker nog, het initiatief had men de eerste 11 minuten stevig in handen. Doelrijpe kansen leverde dit helaas niet op. Uitgerekend de eerste grote mogelijkheid was voor HHC in minuut 11 voor Ravelino Junte die de onderkant van de lat raakte. Dat was ook het moment dat HHC de regie overnam en tot aan de rust ook niet meer weg gaf. In de 21e minuut was HHC wederom dicht bij een goal en weer redde het aluminium niet alleen ter Wielen maar heel Spakenburg. Eerst kon ter Wielen de inzet van van der Leij nog keren maar op de inzet van Sargon Gouriye moest de betrouwbare goalie het antwoord schuldig blijven maar zoals gezegd, bracht de onderkant van de lat uitkomst. Met Sargon Gouriye is gelijk ook de meest gevaarlijke aanvaller van HHC genoemd. De oud-Spakenburger had er blijkbaar echt zin in en was diverse malen een plaag voor de verdediging van Spakenburg.

Dat het om de laatste wedstrijd van het seizoen ging, werd wel heel erg duidelijk toen HHC de bal over de zijlijn schoot voor een blessurebehandeling. Conform de regels hoort Spakenburg dan in te gooien waarna een ongeschreven regel bepaalt dat de bal dan naar de doelman van de tegenstander wordt teruggespeeld. Welnu, Sargon Gouriye zag de lol er wel van in, gooide de bal naar Jasper Beekhuis die vervolgens de bal keurig naar doelman Nijland schoot. Niemand die er om maalde, sterker nog, alleen maar lachende gezichten. 
Zo werd de rust met 0-0 gehaald en daar mocht Spakenburg niet echt rouwig om zijn.

In de rust waren Will en Tavares in de kleedkamer achtergebleven en waren Bitter en Najib hun vervangers. Het eerste schotje was van de ijverige Ghaddari die vanaf randje 16 het doel iets te hoog vond.
Na dat moment kregen de Hardenbergers liefst een handvol (goede) mogelijkheden de score te openen. Dat gebeurde ook in de 59e minuut maar de ingevallen Hemmink gaf de bal in kansrijke positie op de buitenspel staande goaltjesdief van der Leij zodat dit feestje niet door ging.
Rond de 70e minuut, wanneer doorgaans de analyse over de tegenstander de prullenbak in kan en de ruimtes vaak groter worden, golfde het spel op en neer en werd het eindelijk een leuk schouwspel. Het was ook niet vreemd dat in de 76e minuut de openingsgoal viel. Randje buitenspel werd Hemmink met een steekpass prima bediend, omspeelde ter Wielen, gaf de bal voor op die andere invaller, Reinders, die geen moeite had de bal in het nagenoeg lege doel te deponeren: 1-0.

Spakenburg was 3 minuten na de openingsgoal dicht bij de gelijkmaker. De inzet van spits Bitter leek via de onderkant bips van doelman Nijland tergend langzaam de doellijn te passeren maar uitgerekend Spakenburg aanwinst Werkman kon de bal nog van de lijn halen.
13 Seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd en in dit geval ook het seizoen, kwam de onverwachte gelijkmaker alsnog. Na een aanval over vele schijven kwam de bal in de 16 bij Bitter terecht die in een mêlee van spelers zich niet bedacht, draaide en de bal onberispelijk binnenschoot.
In de twee minuten extra speeltijd kreeg Werkman nog een publiekswissel, nou ja, wissel, de Hardenbergers hadden al drie maal gewisseld dus Koos Werkman werd als eerbetoon er gewoon uitgehaald waardoor HHC de wedstrijd eindigde met 10 man.

Na afloop van de wedstrijd gaf John de Wolf in het sponsorhome annex bestuursruimte nog aan dat Spakenburg volgend jaar, met de nodige versterkingen die inmiddels zijn vastgelegd, voor een top 3 notering gaat. Eerst nu evalueren, tot rust komen en op of rond 20 juli starten met het waarmaken van deze doelstelling. Tot volgend seizoen!

Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis, Will (46’ Najib), Beijer, Misidjan, Vreekamp, Ghaddari (62’ Sterling), Tavares (46’ Bitter), van de Sande, Ties, Selimi

HHC: Nijland, Görtz, Werkman (90 +2’ …..), Manuhutu, Gouriye, Kobussen (46’ Hemmink), van der Leij, Bouws (65’ Snelders), Junte (57’ Reinders), Mannes, Metaj.

Scoreverloop:
76’     1-0 Reinders
90’     1-1 Bitter

Scheidsrechter: Kaper

Geel: Will, Selimi (beide Spakenburg)
Toeschouwers: 821