gemaakt op : 01 oktober 2017

Heerlijke overwinning van Spakenburg bij Quick Boys.

Eindelijk stond sinds 2006 de kraker Quick Boys-Spakenburg weer eens als competitiewedstrijd op het programma. Op een goed gevuld sportpark Nieuw Zuid, een pareltje overigens onder de voetbalvelden, won Spakenburg met 0-3. Deze toch wel ruime zege kwam toch niet zo eenvoudig tot stand.

Spakenburg startte in de vertrouwde 1-4-2-3-1 opstelling en met dezelfde elf als vorige week. Quick Boys stelde daar een 1-5-2-3 tegenover.

De Katwijkers mochten van Spakenburg de bal hebben en de Blauwen zakten ver terug tot aan de middellijn om zodoende vanuit een gesloten organisatie toe te slaan middels de omschakeling. De eerste twintig minuten was het echt aftasten en leek het meer op een schaakspel dan een heerlijke clash tussen twee (voormalige) grootmachten. Quick Boys had een optisch overwicht maar wist zich niet echt veel kansen te creëren. Vanuit een corner kreeg Philip Ties een behoorlijke kopkans maar hij kopte de bal precies in de handen van doelman Hogendoorn.

In de 26e minuut werd de gekozen tactiek van Spakenburg al beloond. Balverlies op het middenveld bij Quick Boys leidde een loepzuivere counter in die via Steltenpool, Kees Tol, Jasper Waalkens en wederom Steltenpool de 0-1 voorsprong op het scorebord bracht. Hoe mooi kan een countergoal zijn.

Dit was overigens het sein voor een wat levendiger wedstrijd want nog geen minuut later had Yordi Teijsse de gelijkmaker op zijn schoen maar een wereldredding van de subliem keepende ter Wielen voorkwam de 1-1. Tot aan de rust waren er wat kansjes over en weer al moet gezegd dat de laatste 5 minuten voor de rust de Boys erg dreigend waren.

IMG_6199.JPG
Na rust, beide teams ongewijzigd, zette Quick Boys aan en werd Spakenburg naar achteren gedwongen. Het was een fase waarin Spakenburg niet echt meer aan voetballen toe kwam en zeer veel moeite had de bal in de ploeg te houden. In diezelfde fase kopte Teijsse snoeihard onderkant lat en 5 minuten daarvoor moest ter Wielen andermaal reddend optreden. In de actie daaropvolgend leek het of van Nieuwkerk binnen de 16 onreglementair naar het gras werd getrokken maar de prima leidende scheidsrechter Ritmeester gaf een corner waaruit geen gevaar kwam. Net wanneer je dacht dat Spakenburg onder de druk zou gaan bezwijken, scoorde Steltenpool in de 65e minuut de 0-2. Uit een corner van Kees Tol torende Steltenpool hoog boven alles en iedereen uit en kopte de bal feilloos binnen.

Het werkelijke verzet van Quick Boys was daarmee feitelijk gebroken al probeerden de Katwijkers het natuurlijk nog wel. De 0-3 van de helemaal opgebloeide Kees Tol in minuut 72 was de uiteindelijk nekslag. Philip Ties kopte de uittrap van ter Wielen door op de Volendammer die oog in oog met Hogendoorn koel met links afrondde.

Quick Boys kreeg in het restant nog een joekel van een mogelijkheid maar spits Kharchouch schoot voor een schier lege goal hoog over.

Zodoende wist Spakenburg de 4e opvolgende wedstrijd winnend af te sluiten en nestelt het zich nu aan kop van de 3e Divisie. “Parijs is nog ver” is een gevleugelde uitspraak binnen de sportwereld maar geldt ook zeker voor Spakenburg. Volgende week wacht immers Jong Groningen en ook daartegen dient een goed resultaat geboekt te worden om het uiteindelijke doel te bereiken.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, Vreekamp (S), Beijer, van de Neut, van Rijn, Ties, Waalkes (90’ Koelewijn), Vreekamp (M), Pilon (80’Supusepa), Tol, Steltenpool (68’ Oostinjen).

Opstelling Quick Boys: Hogendoorn, D. van der Plas, de Vreugd, Ravensbergen, Bentem, Maeda, A Cohen, Mahmoed (67’Boukhari), Kharchouch, van Nieuwkerk ( 69’ Hamdani), Teijsse.

26’ Steltenpool 0-1
65’ Steltenppol 0-2
72’ Kees Tol 0-3

Scheidsrechter Ritmeester. Geel: Philip Ties (Spakenburg)
Toeschouwers: 2.852