gemaakt op : 29 september 2019

Jong Volendam en Spakenburg delen de punten!

In het Kras-stadion waar Spakenburg warme herinneringen aan heeft werd onder winderige omstandigheden gelijk gespeeld tegen de beloften van Volendam. Had Spakenburg de winst verdiend? Het is maar net met welke bril je kijkt. Ja, de Blauwen misten een penalty en hadden misschien wel de beste mogelijkheden, maar het liet het grootste deel van het spel aan de oranjehemden, die daar soms wel, maar meestal niet, wat mee uit wisten te richten. Kansen kregen zij net als Spakenburg, dus uiteindelijk is een gelijkspel misschien wel terecht. 

Spakenburg begon de wedstrijd weer in een 5-4-1 opstelling met Marvin Renfurm als rechtsback terwijl Mike Vreekamp op de andere backpositie stond. Jordi Bitter was de eenzame spits en de andere 9 veldspelers stonden tegen de zestien aangeplakt en verdedigen met overgave. Spakenburg kwam er soms gevaarlijk uit, zoals in de 8e minuut, maar verloor de bal op het middenveld zodat Volendam opeens 3 tegen 3 stond. Gelukkig kon ter Wielen de goal voorkomen. De eerste kans van de Blauwen diende zich aan na ongeveer een half uur spelen. Sterling wist zich los te worstelen aan de verdediging en wist een corner te versieren. De bal kwam uit de kluts op een hand van Volendammer en de scheids floot voor een penalty ondanks dat de bal door de Blauwen alsnog werd binnen gewerkt. De penalty werd redelijk goed ingeschoten door Marlon Versteeg, maar de doelman dook naar de juiste hoek. Helaas voor de Spakenburgers, niet de eerste penalty die dit seizoen wordt gemist. Vlak voor rust kreeg Volendam de grootste kans, El Kadiri kapte zich mooi vrij en dwong ter Wielen tot een uiterste inspanning. De doelman redde knap en zorgde ervoor dat de rust net 0-0 werd ingegaan.

De Blauwen begonnen de tweede helft prima, want al na drie minuten lag de bal in het net. Een misverstand tussen de doelman en een verdediger van Volendam, die de bal pardoes naar Spakenburg speelde. Marlon Versteeg wist met dit buitenkansje wel raad en zette de 0-1 op het scorebord. Hierna verdedigde Spakenburg de voorsprong, slechts af en toe dachten de mannen van John de Wolf aan aanvallen. In de 63 minuut een kans voor Bitter en vlak daarna een kans voor Sterling. Beide teams waren aan het wisselen geslagen, wat het spelbeeld niet echt ten goede kwam. Voor Spakenburger kwam tien minuten voor tijd Youri Koelewijn het veld in voor de moegestreden Hero van Lopik, die een puike wedstrijd speelde. Ook Bitter werd van zijn eiland gehaald en daarvoor in de plaats kwam Majid Ghaddari. De wissels hadden niet het beoogde effect want drie minuten voor tijd wist Volendam de gelijkmaker te maken. Marvin Renfurm gaf een corner weg en had last van kramp en moest buiten de lijnen blijven. De daaropvolgende corner werd binnen gewerkt door van der Ven. Het leek erop dat Mike Vreekamp de bal uit de doelmond weg wist te schieten, maar de grensrechter wist gedecideerd te melden dat het toch een goal was. Een forse domper voor de Blauwen. John de Wolf probeerde in de laatste minuten nog wat te forceren door Argjend Selimi te brengen voor Renfurm. En diezelfde Selimi had de winnende op de schoen. Sterling werd vastgehouden, maar de bal bleef liggen waardoor de scheidsrechter voordeel gaf. Helaas ging de bal van Selimi net voorlangs. Hierdoor eindigde ook deze wedstrijd in een gelijkspel voor de Blauwen en is het na zes wedstrijden nog steeds wachten op de eerste overwinning.

Met drie punten uit zes wedstrijden is de start van de competitie toch beroerd te noemen. Hopelijk kan er a.s. zaterdag tegen Noordwijk de eerste driepunter worden bijgeschreven, de wedstrijd op de Westmaat begint om 15.00 uur. Tot dan!