gemaakt op : 18 februari 2018

Kansloze middag voor Spakenburg in Ermelo

Spakenburg is zaterdag tegen een enorme zeperd aangelopen in Ermelo. Tegen DVS’33 speelde de koploper een kansloze wedstrijd en mocht het uiteindelijk nog de handen dichtknijpen dat de teller bij 5-1 stokte. Na een vroege voorsprong voor de Blauwen was het verder DVS’33 dat de klok sloeg. Tegenover een soms frivool spelend DVS’33 – met de ongrijpbare Benjamin Roemeon – stond een apathisch Spakenburg. Dat de Blauwen ondanks het verlies nog koploper zijn, is te danken aan Scheveningen, dat Jong Almere City met 4-3 over de knie legde.

Voor de vele meegereisde supporters uit Spakenburg zou het enige hoogtepunt van de wedstrijd in de 7e minuut plaatsvinden. De Blauwen openden namelijk de score, na een counter uit het boekje. In de omschakeling ging de bal van links achterin via enkele schijven razendsnel naar de rechterkant, waar Giovanni van Gravenbeek met zijn voorzet de inlopende Mike Vreekamp vond, die eenvoudig kon afdrukken. Wie dacht dat dit de opmaat zou worden voor een mooie Blauwe middag, kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis.

Want na de openingsgoal was het DVS’33 dat de klok sloeg en dan met name Maurice de Ruiter en Benjamin Roemeon. De aanvallers van de Ermeloërs moeten zich soms in een speeltuin hebben gewaand met de geboden vrijheid die ze kregen. De technisch vaardige spelers wisten daar wel raad mee en zorgden met soms flitsend spel ervoor dat het middenveld en de defensie van Spakenburg uiteen werd gereten. De 1-1 in de 14e minuut was dan ook verdiend. De Ruiter kon van dichtbij binnentikken nadat de Blauwe defensie de bal niet uit de doelmond kreeg. Met 22 minuten op de klok kwam de thuisploeg op voorsprong. DVS’33 sneed door de defensie en met een steekpass werd De Ruiter gevonden, die Kay Velda in de gelegenheid stelde om Leon ter Wielen te passeren.

Spakenburg kon één keer aan het geweld van DVS’33 ontsnappen, maar Kees Tol kwam bij de tweede paal net een teenlengte te kort op een voorzet van Philip Ties. Aan de andere kant van het veld was het een stuk drukker. Ter Wielen moest onder meer redding brengen op een schot van Kay Velda en Barry Beijer wist ternauwernood een bal van de doellijn te halen, na een inzet van Roemeon. In de 37e minuut wist DVS’33 de score uiteindelijk toch uit te bouwen, nadat Roemeon een soort van vrije doortocht kreeg. Het tekende de eerste helft van Spakenburg, dat apathisch oogde, moeite had met de lopende tegenstanders, te veel duels verloor en bijzonder veel balverlies leed.

De Blauwen waren voor de tweede helft al vroeg uit de kleedkamer en deden een soort van warming-up. Wie de hoop had dat dit een teken zou zijn dat het tweede bedrijf uit een ander vaatje getapt zou worden, kwam bedrogen uit. Want in de 47e minuut ging het duel definitief op slot, na een fantastische vrije trap van Maurice de Ruiter. Hij krulde de bal precies in de kruising en daarmee was het pleit voor Spakenburg definitief beslecht.

Het restant van de tweede helft had vervolgens ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Spakenburg creëerde niks, bleef bijzonder slordig en slap acteren en had op een nog veel grotere achterstand gezet kunnen worden als DVS’33 wat scherper was geweest in de afronding. Zo misten de ingevallen Mike Ahrens en Daniël van Warven oog in oog met doelman Ter Wielen. Een minuut voor tijd zou Van Warven alsnog zijn doelpunt maken. Na opnieuw balverlies werd Daniël van Warven met eens steekpass eenvoudig gevonden, waarna hij de 5-1 op het scorebord schoot.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Bronsvoort – die de kaarten op zak hield – klonk als een verlossing voor Spakenburg op deze kansloze middag in Ermelo. Het enige geluk bij dit ongeluk was dat ook Jong Almere City verloor, waardoor Spakenburg nog steeds koploper is. Aan de andere kant zijn Quick Boys en Jong FC Groningen wel weer dichterbij gekropen, waardoor de spanning verder is toegenomen in de Derde Divisie Zaterdag.

Komende zaterdag speelt Spakenburg tegen Harkemase Boys. Op de Westmaat wordt om 15.00 uur afgetrapt.

DVS’33 – SV Spakenburg 5-1 (3-1)

7. Mike Vreekamp 0-1

14. Maurice de Ruiter 1-1
22. Kay Velda  2-1
37. Benjamin Roemeon 3-1
47. Maurice de Ruiter 4-1
89. Daniël van Warven 5-1

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Gele kaarten: geen

Toeschouwers: 1.200

Opstelling SV Spakenburg
Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Giovanni Gravenbeek, Guido van Rijn, Tom Oostinjen (65. Nathaniel Will), Mike Vreekamp, Tom Menting, Jasper Waalkens $6. (Christian Supusepa), Kees Tol (65. Olivier Pilon), Philip Ties