gemaakt op : 04 november 2017

Ook VVOG aan de zegekar gebonden!

Op de heenweg scheen de zon, op de terugweg kwam de regen. Tussendoor deed Spakenburg wat het al vaak deed dit seizoen, de wedstrijd winnend afsluiten. VVOG werd met twee tegen nul aan de kant gezet en de doelpunten werden gemaakt door Kees Tol en Tom van der Neut, mooi verdeeld over beide helften.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan het duel, echte kansen vielen er in de beginfase dan ook niet te noteren. Spakenburg dat aantrad met een wijziging ten opzichte van de vorige weken, Giovanni Gravenbeek in de plaats van Guido van Rijn, was wel iets dreigender dan de thuisclub. In de elfde minuut was daar de voorsprong voor De Blauwen. Een mooie combinatie tussen Jasper Waalkens en Philip Ties werd door laatstgenoemde strak voorgegeven en het was Kees Pier Tol die al voor de tiende keer dit seizoen de bal binnen werkte. Spakenburg was na de goal de betere ploeg en kreeg ook de grootste kansen. Maar Olivier Pilon, bal op het dak van het doel, Kees Tol op het nippertje verdedigd en een schot van Ties net naast de goal brachten niet de gewenste tweede goal op het scorebord. Ook de thuisclub kreeg nog wel wat kansjes, maar ook daar wist niemand te scoren en dus werd de rust opgezocht met een 0-1 tussenstand. 

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. VVOG moest komen, maar kon het spel ook niet echt maken. Spakenburg ging ook niet vol op de aanval, maar koos de momenten om op zoek te gaan naar de 0-2.
Maar bij slechts een goal verschil kan er altijd wat gebeuren en in de 50e minuut leeg de gelijkmaker in de maak. Sterker nog, de bal lag al achter doelman Ter Wielen, maar de scheidsrechter van dienst keurde de goal af vanwege hands. Spakenburg voetbalde iets slordiger, maar dat had vandaag geen consequenties. Ondertussen werd door John de Wolf Supusepa ingebracht en kort daarna Youri Koelewijn. Met twee verse krachten en Spakenburg dat ondanks alles nog steeds het betere van het spel had, was het wachten op de tweede goal. Die kwam er uiteindelijk na een mooi schot van Bert Steltenpool waarmee de doelman de nodige moeite had en een corner moest toestaan. De corner van Kees Tol was perfect op maat en werd binnengekopt door Tom van der Neut. Spakenburg op twee nul en dit was voor de trainer het sein om de voorsprong uit te voetballen. Aanvallend werd er niet veel meer gebracht en verdedigend stond het als een huis. Toen ook Kees Tol mocht het veld verlaten voor Tom Menting en Bert Steltenpool tegen zijn tweede en dus rode kaart aanliep was het wel gedaan met de wedstrijd. Vvog kreeg nog wel een enorme mogelijkheid om de eretreffer te maken, maar de bal wilde er niet in.

Al met al een vrij zakelijke overwinning voor Spakenburg. Nu een weekje vrij voor de Blauwen en op 18 november spelen we weer thuis, dan tegen Jong Twente. De beslissende wedstrijd in de periode waar samen met Jong Almere City om wordt gestreden. Één doelpunt verschil is nodig om de achterstand in doelsaldo goed te maken. We zien u graag op De Westmaat