gemaakt op : 07 oktober 2019

Spakenburg behaalt de eerste overwinning van het seizoen

Afgelopen zaterdag speelde Spakenburg een thuiswedstrijd tegen promovendus Noordwijk, dat terug kon zien op een prima seizoenstart en na 6 wedstrijden al 11 punten had verzameld. Na een voor beide ploegen matige eerste helft haalt Spakenburg de eerste overwinning binnen door doelpunten van Hero van Lopik en Jordi Bitter.

Het was ontzettend slecht weer de afgelopen week, behalve zaterdag. Tijdens de aftrap  kleurde de lucht zowaar blauw. Een voorteken van iets moois. Toch moesten we daar een tijdje op wachten want in de eerste helft gebeurde er weinig. Noordwijk kreeg een paar kansjes in de eerste tien minuten maar daarna had Spakenburg het verdedigend op orde. Aanvallend stelde de blauwen daar weinig tegenover. Buiten een schot van Jordi Bitter op de lat valt er eigenlijk niets te melden. 

In de tweede helft gebeurde er meer. Gelijk na rust al in de 47e minuut. Een vrije bal van Spakenburg wordt binnengekopt door Barry Beijer. Helaas keurt de scheids het doelpunt af wegens buitenspel. Noordwijk zette daar een afstandsschot tegenover. Maar Ter Wielen redde knap. Dan is het in de 69e minuut eindelijk zover. Een corner van Spakenburg, genomen vanaf de rechterkant, wordt snoeihard binnengekopt door Hero van Lopik. 1-0 voor Spakenburg. Het doelpunt geeft vertrouwen, de blauwen worden gretig. Dit resulteerde in een fraaie aanval. In de 75e minuut omspeelt Versteeg behendig zijn tegenspeler en geeft de bal aan Jordi Bitter die hem langs de keeper schiet maar de bal wordt van de lijn gehaald door een verdediger. Ook in de rebound weet Spakenburg niet te scoren. Een knappe redding van doelman Van Vliet op een prachtig schot van Ghaddari. Twee minuten later is het wel raak. Een counter van Spakenburg. Sterling komt vanaf de linkerkant, omspeelt twee man en geeft de bal breed. Met een beetje hulp van een Noordwijkse verdediger komt de bal via de paal recht voor de benen van Jordi Bitter die hem koeltjes binnen schiet en zo de stand op 2-0 brengt.

In de 83
e minuut stelt Noordwijk daar wat tegenover. Een ingooi vanaf de rechterkant wordt zo de zestien in gegooid waarna Raies Roshanali binnenschiet. Dan is de stand opeens 2-1 en wordt het weer een ontzettend spannende slotfase. Noordwijk gaat alles of niets spelen en komt een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Helemaal billenknijpen is het in de 5e minuut van de blessuretijd. Noordwijk krijgt een vrije bal en neemt alles en iedereen mee in de zestien van Spakenburg. Zelfs de keeper van Noordwijk is mee. De voorzet wordt weggewerkt door Ter Wielen maar het gevaar is nog niet geweken als de bal vanaf de andere kant de zestien in wordt gebracht.  Bij de tweede paal verzuimt Guy Smith deze kans te verzilveren. Hierna fluit de scheids af en zijn de eerste drie punten binnen.

Volgende week de derby tegen IJsselmeervogels. Deze wedstrijd aan de rode zijde van De Westmaat begint om 15:00.