gemaakt op : 28 oktober 2018

Spakenburg behaalt drie punten tegen Scheveningen

Na een matige eerste helft weet Spakenburg in het tweede bedrijf de boel recht te trekken met doelpunten van o.a. Youri Koelewijn.

Op een zonnige Westmaat trapte Spakenburg af tegen Scheveningen. Spakenburg speelde zonder Tom Oostinje en Mike Vreekamp die wegens blessureleed niet mee konden doen. De wedstrijd begon goed met in de derde minuut al de voorsprong. Een vrije bal van Tom Menting werd beheerst binnen gekopt door Jordi Bitter, 1-0. Maar Scheveningen liet het er niet bij zitten en  zette Spakenburg onder druk. Dit resulteerde in een aantal corners voor Scheveningen en de gelijkmaker in de 13e minuut. Tim Peters schoof de bal rustig binnen na een mooie aanval van Scheveningen vanaf de linkerkant. Hierna golfde het spel een beetje op en neer waar Scheveningen vooral gevaarlijk was in de omschakeling.  Zo ook in de 29e minuut, een scherpe counter van Scheveningen waarbij Misidjan ongelukkig onderuit ging en Scheveningen de man-meersituatie verzilverde met een doelpunt van Mehmet Aldogan. Scheveningen leidde met 1-2, dit werd tevens de ruststand.

Spakenburg kwam ongewijzigd de kleedkamer uit maar had zo te zien een flinke donderpreek gehad van trainer John de Wolf. Spakenburg speelde feller en zette meer druk. Dit resulteerde in een corner die in eerste instantie door Scheveningen werd weggewerkt maar daar was Youri Koelewijn die de afvallende bal vanaf 20 meter in een keer binnen schoot. Dit prachtige doelpunt bracht de stand op 2-2. Spakenburg voelde dat er meer te halen viel en combineerde er lekker op los. In de 67e minuut forceerde Selimi een penalty vanwege een handsbal van Scheveningen. Philip Ties had veel tijd nodig bij de penalty maar schoot de bal hard onder in de rechterhoek, 3-2 voor Spakenburg. In plaats van de wedstrijd zakelijk uitspelen werd het spel alleen maar zenuwachtiger. Beide ploegen kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel. De vijf minuten blessuretijd leken wel vijf uur en toen de scheids uiteindelijk affloot klonk er een zucht van verlichting over het sportpark.

Was het een goeie wedstrijd? Nee dat niet, maar de hoognodige overwinning is binnen en dat met ‘eigen jongens’ in de basis.