gemaakt op : 10 december 2018

Spakenburg behaalt drie punten tegen VVSB

Tegen laagvlieger VVSB wist Spakenburg afgelopen zaterdag, na een bijzonder povere eerste helft, in de tweede helft de boel recht te trekken met doelpunten van Barry Beijer en twee keer Olaf van der Sande, uitslag 3-1.

Op een winderige Westmaat trapte Spakenburg af voor de wedstrijd tegen VVSB. Wat de eerste helft betreft; die kunnen we net zo goed overslaan. Buiten een afgekeurd doelpunt van Selimi (buitenspel) viel er helemaal niets te beleven. Spakenburg had meer balbezit maar daar is alles mee gezegd.  Beide ploegen rommelden maar een beetje aan op het middenveld zonder tot echte scoringskansen te komen.

De tweede helft begon gelijk een stuk attractiever. Na een weggewerkte vrijebal wist VVSB in de 47e minuut te scoren maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar dan. Een minuut later. Vrije bal voor Spakenburg. VVSB werkt hem niet lekker weg waardoor de bal terecht komt bij Philip Ties. Die geeft de bal voor waardoor Barry Beijer binnen kan koppen. 1-0 voor Spakenburg. 

Hierna gingen beide ploegen wat fanatieker voetballen maar echt grote kansen kwamen hier niet uit. In de 63e minuut werd Selimi gewisseld voor Olaf van der Sande, wat goed uitpakte want in de 68e minuut kopte diezelfde Van der Sande een corner voor Spakenburg snoeihard binnen. 

Met de 2-0 voorsprong ging Spakenburg vrijer voetballen. Dit leidde tot een aantal kansen. In de 74e minuut kwam Kevin Sterling na een steekpass 1-op-1 met de keeper maar hij kreeg de bal er niet langs. Dan in de 86e minuut wederom Sterling die vanaf de linkerkant naar binnen trok en alleen op de keeper afkwam maar zijn schot ging over.  In de 88e minuut is het wel raak. Misidjan gaf voor vanaf links waarop Olaf van der Sande de bal met zijn hak binnen tikte. Een mooi doelpunt.  In blessuretijd wist ook VVSB te scoren. Een als voorzet bedoeld schot waaide pardoes langs Van der Wielen. Dit bracht de eindstand op 3-1 voor Spakenburg. 

Volgende week de uitwedstrijd tegen De Treffers. Deze wedstrijd begint om 18:00.