gemaakt op : 19 augustus 2017

Spakenburg bekert verder

In Heemskerk heeft Spakenburg tegen ADO'20 gewonnen. Het ging moeizaam en er moesten zelfs penalty's aan te pas komen, maar de zege werd dus uiteindelijk toch veiliggesteld.

De Blauwen begonnen goed en opende de score al na 5 minuten. Daarvoor waren er al twee goede kansen geweest, maar die gingen mis. In minuut 5 was het dus wel raak. Ties kon goed binnenkoppen na een strak genomen corner van Tol.

Het spel werd daarna een stuk minder, ADO'20 stelde daar echter bijzonder weinig tegenover. Daarbij moet gezegd worden dat Spakenburg het achterin prima op orde had in de eerste helft.

De tweede helft kwam de Heemskerkers beter in het spel en waren er wat kansjes te noteren. Het meegereisde Spakenburg publiek begon al te praten over: "het is wachten op de gelijkmaker." Daarin kregen zij helaas voor de Blauwen gelijk. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van De Waard. Zijn uithaal in de 71e minuut kwam in de verre hoek. Daarmee kwam de 1-1 op het denkbeeldige scorebord, daar het scorebord afwezig was op het sportpark van ADO'20.

De wedstrijd kabelde wat voort en richting het einde ging Spakenburg wat nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er echter niet. Ook in de verlenging niet. In de verlenging was het Spakenburg dat de lakens uitdeelde, maar was ADO het dichtstbij een tweede treffer. In een tegenstoot van de Heemskerkers kon Wigman de hoek uitkiezen om de voorsprong te pakken. De spits schoot echter tegen keeper Ter Wielen aan waardoor het 1-1 bleef.

De penaltyserie werd uiteindelijk door de ploeg van John de Wolf gewonnen. Van de twaalf penalty's maakte de Blauwen er maar liefst elf. ADO'20 deed het ook niet slecht, maar mistte er dus één meer. Spakenburg bekert dus verder. Aanstaande dinsdag al mag het aantreden tegen Blauw Geel '38. De wedstrijd vangt aan om 20:15 uur in Veghel. Tot dan!

 IMG_2762.JPG