gemaakt op : 04 februari 2018

Spakenburg blijft koploper na winst tegen Magreb’90

Met het nodige gevoel voor understatement kan er wel gezegd worden dat het niet de beste wedstrijd van het seizoen was, maar de Blauwen wisten wel te winnen in Utrecht van Magreb’90 en blijven dus de trotse koploper van de derde divisie. De doelpunten werden keurig over de beide helften verdeeld en met een wat nauwkeurigere eindpass had de uitslag ook nog hoger kunnen uitvallen. Dat gebeurde niet en misschien was het daar de wedstrijd ook wel niet voor, de Blauwen waren individueel en als team een klasse beter en wisten zonder groots te spelen toch de drie punten mee te nemen naar Spakenburg.

Op een druilerig sportpark werd vanwege het ontbreken van verlichting de wedstrijd om 14:00 uur al in gang gefloten door scheidsrechter Berben. Op het echte gras, toch blijft dat mooi om te zien, bleken de eerste plaagstootjes te worden uitgedeeld door de thuisclub. Dit duurde zo’n tien minuten en daarna wist Spakenburg langzaam de regie over de wedstrijd over te nemen. Na twee keer handelend optreden van de doelman van Magreb op de inzet van Jasper Waalkens en Tom Oostinjen bleek hij in de 34e minuut voor het eerst verslagen. Een aanval die werd opgezet over de linkerkant kwam via Jasper Waalkens terecht bij Kees Tol die keurig het overzicht wist te behouden en de bal richting Mike Vreekamp speelde. Die bleef kalm, koos een hoek uit en zette hier de Blauwen mee op een 0-1 voorsprong. In het verloop van de eerste helft probeerde de mannen van de Wolf wel om de voorsprong te vergroten, maar tot echte mogelijkheden kwam het niet. En zo kon al het publiek dat langs de lijn stond, en dat was iedereen vanwege het ontbreken van een zittribune, aan de koffie of aan de thee.

IMG_3386.JPG

In de tweede helft kwam Spakenburg eigenlijk helemaal niet meer in de problemen. Vanaf de start waren ze de bovenliggende partij en het was dan ook wachten op de 0-2. Die leek te komen zo rond de 50e minuut toen Tom Oostinjen op drie meter voor de goal volledig vrijstaand de bal ontving, maar hij wist het te presteren om de bal hoog over te schieten. Niet veel later was het alsnog raak, een prachtige bal van Mike Vreekamp werd grandioos aangenomen door Kees Tol en in een vloeiende beweging wist de spits uit Volendam zijn zoveelste treffer te maken in het shirt van de Blauwen. De stand 0-2 voorsprong leek al voldoende voor de overwinning en in de 61e minuut leek de wedstrijd helemaal gespeeld. De keeper van Magreb kegelde buiten het strafschopgebied Kees Tol onderuit die onderweg was naar de goal. De arbiter van dienst kon niet anders dan het rode karton tonen en zo moest de dapper spelende thuisclub verder met tien man.

Het spelbeeld veranderde niet, Spakenburg probeerde het, was niet altijd zuiver in de eindpass en de thuisclub probeerde uit alle macht, maar kon niet beter. Op wat kleine kansjes voor Spakenburg na was de eindstand dus al bekend. Een niet al te beste wedstrijd voor het publiek, maar wel de drie kostbare punten in de tas. Volgende week heeft Spakenburg een weekje vrij en op 17 februari spelen de Blauwen uit in Ermelo tegen DVS’33. We hopen u dan weer te zien langs de lijn!