Skip to main content

Afgelopen zaterdag boekte Spakenburg de derde overwinning op rij en stijgt hierdoor naar een gedeelde tweede plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden. Na zes wedstrijden is Spakenburg nog steeds ongeslagen.

Op het natuurgras van de Koninklijke was Spakenburg in de eerste helft, onder zware omstandigheden, de bovenliggende partij. Na tien minuten was het Robin Eindhoven die met een lange pass werd bediend, maar zijn schot in de korte hoek werd gestopt door de keeper.  Binnen het kwartier kreeg Roy Terschegget de kans om de score te openen, maar zijn inzet belandde op de buitenkant van de paal. Verder kreeg Spakenburg nog wat kleine kansen, maar beide ploegen kwamen in de eerste helft niet tot scoren.

De tweede helft bleef Spakenburg geduldig spelen en in de 49e minuut kwam  Spakenburg bijna op voorsprong. Een prachtige voorzet van Wimilio Vink werd  door Floris van der Linden op waarde geschat en hij kopte de bal uitstekend op doel, maar zijn inzet eindigde op de paal. In de rebound schoot Roy Terschegget iets te gehaast over. In de tweede helft beet Koninklijke HFC ook wat meer van zich af en rond de 55e minuut waren de Haarlemmers twee keer gevaarlijk. Toch was het Spakenburg dat in de 75e minuut verdiend op voorsprong kwam. Wimilio Vink kopte een afgemeten voorzet van Robin Eindhoven keihard binnen bij de eerste paal,. Vlak na deze treffer kreeg HFC de kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar alleen voor keeper Ter Wielen schoof Jacob Noordmans de bal naast het doel. In de 81e was het invaller Everton Pires Tavares die de 0-2 aantekende. Na een schitterende aanval over meerdere schijven rondde Tavares met een stift zeer beheerst af, waardoor de wedstrijd gespeeld leek.

Vlak voor tijd werd het toch nog spannend nadat Roy Castien in de 88e minuut met een droge schuiver de aansluitingstreffer maakte. Spakenburg hield de laatste minuten gemakkelijk stand waardoor Spakenburg de drie punten mee naar huis kon nemen.

Volgende week staat er weer een kraker op het programma als HHC Hardenberg naar De Westmaat komt.

Opstellingen:
Spakenburg: ter Wielen, van Lopik (64. van den Houten), Werkman, Schilder, Brinkman, Terschegget, Olijve, Koelewijn (68. Tavares), van der Linden, Vink, Eindhoven

Koninklijke HFC: Boks, Van Son, Morgan, Van der Slot, Wilfert (61. Yuksel), Volkert, Abdulahi, Noordmans (’85 Kaagman), Boer, Tadmine, Hilterman (59. Castien)