gemaakt op : 18 november 2017

Spakenburg bloedeloos gelijk tegen Jong FC Twente

Spakenburg heeft de eerste periodetitel moeten laten aan Jong Almere City. Op de Westmaat bleven de Blauwen zaterdag tegen Jong FC Twente steken op een bloedeloze 0-0. In een zwak optreden van de thuisformatie werd de opdracht om te winnen vanaf de 50e minuut nog lastiger, na een rode kaart voor Philip Ties. In de resterende periode kon Spakenburg geen vuist meer maken, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Spakenburg begon zaterdag zonder Bert Steltenpool. De spits, dit seizoen al goed voor zeven treffers, was vanwege zijn twee gele kaarten in het laatste competitieduel tegen VVOG een wedstijd geschorst. Aan de andere kant was er ook een opsteker voor trainer John de Wolf, namelijk de terugkeer van Guido van Rijn na kort blessureleed (wondroos). De absentie van Steltenpool werd opgelost met nogal wat omzettingen. Giovanni Gravenbeek – een van de betere spelers op het veld – vormde samen met Mike Vreekamp het blok op het middenveld. Philip Ties schoof door naar de nummer tien positie en Kees Tol moest dientengevolge ook een plek opschuiven, naar de spitspositie. Of het aan die wijzigingen lag, was lastig te zeggen, maar het spel van de Blauwen oogde niet zo sterk als de laatste weken.

Na een beginfase zonder hoogtepunten, was na ruim een kwartier de eerste kans voor Spakenburg. Philip Ties kopte uit een corner van Kees Tol net over. Een spaarzaam hoogtepunt. De tweede keer dat de Blauwe supporters opveerden was na een halfuur spelen, toen het scorebord de 0-2 tussenstand bij Jong Almere City tegen VVOG aangaf. Een tussenstand waarmee Spakenburg virtueel de eerste periode binnen had. Uiteindelijk zou Jong Almere City alsnog de winst over de streep trekken (4-2) en de eerste periode pakken.

Jong FC Twente had zoals verwacht een aantal balvaardige spelers, waaronder Isaac Buckley-Ricketts. De buitenspeler leek na ruim een half uur de 0-1 aan te tekenen. Zijn schot – na een fraaie actie – spatte echter uiteen op de paal. Aan de andere zijde waren er twee mogelijkheden voor Spakenburg. Twee keer gaf Kees Tol de assist, maar twee keer was het niet raak.  Allereerst kwam Olivier Pilon – na 37 minuten met een op het oog lichte blessure naar de kant gehaald voor Youri Koelewijn – een teenlengte te kort bij de eerste paal. Het tweede gevaar kwam van Barry Beijer, die met een schot van dichtbij de voeten vond van goalie Nick Hengelman. De laatste kans in de eerste helft was overigens voor de Tukkers. Rashaan Fernandes kopte bij de tweede paal op het doel, een fraaie save van de uitstekend keepende Leon ter Wielen maakte de kopbal onschadelijk.

Vlak na rust werd de opdracht voor Spakenburg om te winnen een stuk lastiger na een rode kaart voor Philip Ties. Sten Vreekamp stond op het punt de bal in te gooien, waarna scheidsrechter Smit floot en de rode kaart toonde aan Ties. De leidsman gaf aan dat de Spakenburger aan de zijlijn een elleboogstoot zou hebben gegeven aan Dejan Trajkovski. De Blauwen, toch al niet in grootse doen deze zaterdag, moesten daardoor met tien man verder.

Een aantal fraaie reddingen van Leon Ter Wielen (op schoten van onder meer Vincent Schmidt en Isaac Buckley-Ricketts) hielden Spakenburg in de tweede helft op de been. Aan de andere kant was Spakenburg via opnieuw Barry Beijer uit een spaarzame kans dichtbij de openingstreffer. De kopbal van de aanvoerder werd met enige moeite van de doellijn gehaald. Met nog een klein half uur op de klok ging Giovanni Gravenbeek naar de rechtsbackpositie (Sten Vreekamp speelde een ongelukkige wedstrijd) en kwam Tom Oostinjen in de as te spelen. In de resterende periode zou Spakenburg – dat de bal aan de Tukkers liet en loerde op de omschakeling – de countermogelijkheden slecht uitspelen, door onzorgvuldig te blijven in de passing. Meer dan een 0-0 zat er deze zaterdag voor Spakenburg dan ook niet in.

Volgende week reizen de Blauwen als nummer twee van de Derde Divisie Zaterdag af naar Veenendaal om de strijd aan te gaan tegen DOVO, dat zaterdag met 2-5 won van Odin’59 na een 2-0 achterstand. De formatie van Gert Kruys bevindt zich momenteel op de zesde plaats.

Spakenburg – Jong FC Twente 0-0
Scheidsrechter: N. Smit
Rode Kaarten: Philip Ties (Spakenburg, ’50)
Toeschouwers: 1.380

 Opstelling SV Spakenburg
Leon Ter Wielen, Sten Vreekamp (67. Tom Oostinjen), Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Giovanni Gravenbeek, Mike Vreekamp, Jasper Waalkens, Olivier Pilon (37. Youri Koelewijn), Kees Tol, Philip Ties