gemaakt op : 15 oktober 2017

Spakenburg boekt 6e overwinning op rij.

Spakenburg noteerde zaterdag tegen de ‘Sjollekoppen’ de 6e overwinning op rij en blijft daardoor steviger aan kop in de Derde Divisie zaterdag. Wat eigenlijk nog opvallender was dat de basisopstelling voor de 8e maal ongewijzigd was en dat is wel eens anders geweest.

Op het sterk gerenoveerde sportpark Houtrust, onder andere voorzien van een gloednieuwe kunstgrasmat, startte Spakenburg in de inmiddels bekende formatie en speelwijze. Scheveningen zette daar een zeer verdedigende 1:4:5:1 opstelling tegenover om in balbezit om te schakelen naar 1:4:3:3 (met de punt naar achteren). Het eerste gevaar kwam van de Zuid-Hollanders. Uit knullig balverlies van Spakenburg werd reeds in de derde minuut de aalvlugge buitenspeler Steemers weggestuurd die een lage voorzet produceerde. Gelukkig voor Spakenburg kon spits Peters daar net niet bij. Daarna nam Spakenburg toch wel de regie in handen en kreeg een paar prima mogelijkheden. De grootste in die fase was na 22 minuten voor aanvoerder Beijer. Uit een vrije bal van Kees Tol die bij de eerste paal werd doorgekopt door Steltenpool, had Beijer de bal bij de tweede paal voor het intikken echter ging de bal na een uiterste krachtinspanning hoog over. 2 minuten daarna stond de defensie van de Blauwen niet goed en werd deze door een prima lopende aanval van Scheveningen volledig uiteen gereten. Gelukkig stond het eindstation, Rog, buitenspel waardoor de tweede en feitelijk laatste, grote mogelijkheid van de Scheveningers verloren ging. Aan de 0-1 van Steltenpool in minuut 33 ging een uitstekende aanval van Spakenburg vooraf. Beijer opende diagonaal van rechts naar de geheel vrijstaande van Rijn op links, die gaf de bal door aan de diepgaande Waalkes. De frêle aanvaller dribbelde de zestien in, bleef uiterst rustig en plaatste de bal op Steltenpool die er geen moeite mee had om deze heerlijke aanvalsopzet tot goal te promoveren.

IMG_6943.JPG

De voorsprong was op dat moment verdiend en had voor rust verdubbeld moeten worden. Ties onderschepte in de 41e minuut op eigen helft een aanval van Scheveningen en met een splijtende pass stuurde hij Kees Tol de diepte in. Alleen voor de doelman nam Tol de bal vol op de pantoffel die via de hand van keeper Leerdam en de bovenkant van de lat een corner opleverde in plaats van een goal.

Tweede helft
In de tweede helft, waaraan beide teams onveranderd startte, dicteerde Spakenburg die vanaf het begin en je voelde aan alles dat een tweede goal de definitieve nekslag voor Scheveningen zou betekenen. Spakenburg kreeg in die tweede helft een handvol mogelijkheden en kansen maar achtereenvolgens wisten Waalkes, Oostinjen (wederom prima ingevallen), Sten Vreekamp en Pilon geen raad met ofwel de geboden ruimte ofwel de doelrijpe kans. Het dichtst bij de 0-2 was wel Kees Tol. Uit wederom een prima tegenaanval gaf Ties beheerst en laag voor op de Volendammer die kiezelhard de paal trof.

Scheveningen probeerde het nog wel maar de achterhoede van de Blauwen gaf werkelijk geen krimp. In voorgaande jaren was het altijd billen knijpen als een tegenstander va- banque ging spelen. Nu is er met zowel Beijer als van der Neut voldoende lengte aanwezig om menig hoge bal onschadelijk te maken. En laten wij daarbij doelman Leon ter Wielen niet vergeten.

Derhalve een prima resultaat voor Spakenburg dat zich eigenlijk maar één ding kan verwijten: 0-1 was veel te mager.

Opstelling Scheveningen: Leerdam, Gomez Nieto (’86 Gula), El Moussaoui, Koorndijk, Schwiebbe, de Vlugt, Resodihardjo, Peters, van Ree, Steemers (’62 Nieuwlaat), Rog.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, S. Vreekamp, Beijer, van de Neut, van Rijn, Ties, Waalkes, M. Vreekamp, Pilon, Tol (’77 Menting), Steltenpool (’62 Oostinjen).

33’ Steltenpool 0-1

Scheidsrechter Keijl. Geel: Tom Oostinjen (Spakenburg), Marvin Nieuwlaat (Scheveningen)
Toeschouwers: 689