gemaakt op : 28 januari 2019

VERSLAG | Spakenburg boekt eerste zege in 2019

In en tegen Barendrecht heeft Spakenburg een prima overwinning geboekt. Met 0-3 werden de Barendrechters verslagen en daarmee stapte de ploeg van John de Wolf met drie punten in de bus. 

Spakenburg startte deze keer zonder Sterling en speelde met alledrie de aanvallers; Selimi, Vd Sande en Bitter. Na twaalf minuten scoorde laatstgenoemde de 0-1. Vd Sande liet keeper Vd Ploeg strekken en de gekeerde bal was een gemakkelijke prooi voor Bitter die daarmee voor de tweede week op rij scoorde. Daarna ging Barendrecht op jacht naar de gelijkmaker. Krolis, Bakour en Mourits waren nog dichtbij, maar gelukkig voor de Blauwen waren zij niet scherp genoeg. Daarmee zochten de ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers op. 

In de tweede helft was het al snel 0-2. Na een heerlijke voorzet van Beekhuis kon Vd Sande knap binnenkoppen in de 50e minuut. Na de ruimere voorsprong kan Spakenburg gemakkelijk controleren en kwam Barendrecht er niet echt meer aan te pas. Het slotakkoord was voor Spakenburg. Nick de Bondt die binnen de lijnen was gekomen gaf de bal in de blessuretijd goed mee op Vreekamp die vervolgens de bal langs de goalie van Barendrecht wist te schuiven. 

0-3 dus en daarmee een mooi resultaat. Spakenburg staat door de overwinning op plaats zes, maar Jong Sparta heeft nog een wedstrijd tegoed en kan bij winst die positie overnemen. Volgende week wacht een treffen tegen de koploper. Op de Westmaat komt AFC op bezoek. Tot dan!