gemaakt op : 04 november 2018

Spakenburg boekt overwinning op Jong Vitesse

Het was voor Spakenburg de tweede wedstrijd in de week. Op woensdagavond was men afgereisd naar Tilburg voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II. Daar bleek dat de club uit de eredivisie toch echt een maatje te groot was. Maar de kans op revanche kwam al snel, want deze zaterdag mocht er afgetrapt worden tegen Jong Vitesse. Een wedstrijd om zes uur, op het trainingscomplex van Papendal, het zal toch de nodige supporters ervan weerhouden hebben om af te reizen naar Arnhem. Maar zolang de voetbalbond geen besluit neemt betreffende de jongteams staan wij op zaterdagavond aan de aftrap met nog geen 200 man langs de lijn.

De wedstrijd begon van Spakenburgzijde slordig.  Veel passen kwamen niet aan en het leek alsof de wedstrijd van woensdagavond nog in de benen zat. Het initiatief kwam dan ook van de thuisploeg, maar ook zij wisten niet echt gevaarlijk te worden, zodat de defensie van de Blauwen vrij gemakkelijk stand hield. Spakenburg begon net als een week daarvoor weer met drie jeugdspelers in de basis. Achterin was er een plekje ingeruimd voor Jasper Beekhuis, met op het middenveld Youri Koelewijn en nog aanvallender Argjend Selimi. Na ongeveer een kwartier spelen leek Spakenburg wat beter in de wedstrijd te komen en werd het initiatief steeds meer overgenomen, maar voorin bleek dat nog niet genoeg om ook op voorsprong te komen. Voor beide teams waren de kansen zeer schaars en als het al tot een kansje kwam waren de beide doelmannen er nog zodat met 0-0 de kleedkamer werd opgezocht. Twee Spakenburgers deden dat met een gele kaart op hun naam. Allereerst kreeg Argjend Selimi vrij makkelijk de prent na een klein opstootje en ook Barry Beijer ging op de bon voor het afbreken van een veelbelovende aanval. Al met al, weinig kansen, Vitesse dat sterker begon maar gaande de eerste helft ging steeds meer het overwicht naar Spakenburg zijde, zonder dat dat gelijk tot grote kansen leidde.

Tijdens de thee konden de kenners langs de kant hun mening over het vertoonde spel weer uitgebreid ventileren en na 15 minuten ging de wedstrijd verder met de tweede helft. En alsof de spelers van Spakenburg hadden geluisterd naar alle meningen langs de kant, de tweede helft werd toch een stuk beter aangevangen dan de eerste. Al snel kregen de Blauwen twee keer kort achter elkaar een corner, waar vooral de eerste zorgde voor het nodige gevaar in het strafschopgebied van de zwart-gelen. Ook de thuisclub kreeg soms een mogelijkheid om de score te openen, maar het grootste gevaar een afstandsschot van de Beer werd door Leon ter Wielen vakkundig over de goal gekeken. Dat bleek niet de enige kans te zijn, Spakenburg zakte weer wat weg, en achterin oogde het (wederom) niet erg stabiel. Gelukkig voor de meegereisde supporters had niemand van Vitesse het vizier op scherp toen ze door de verdediging toch een vrije doortocht werd verleend richting de goal. De bal ging rakelings naast nadat Ter Wielen zijn hand ertegenaan had gezet. Een knappe redding van de sluitpost, al moet ook voor hem de defensieve onzekerheid voor hem af en toe gekmakend zijn. Hierna was het weer Spakenburg wat de klok sloeg. Allereerst was het Jordi Bitter die na een aanval over vele schijven de bal tussen de palen probeerde te krijgen, maar de bal ging net naast de goal. In de 70e minuut schreeuwde heel Spakenburg om een penalty na een overtreding op Kevin Sterling, maar de scheidsrechter van dienst wilde er niet aan. Het leek dan ook gerechtigheid toen Philip Ties uit de in plaats van de penalty toegekende corner de 0-1 wist te scoren.

Een kwartier voor tijd paste John de Wolf zijn eerste wissel toe. Jordi Bitter verliet moegestreden het veld en werd vervangen door Olaf van der Sande. Spakenburg probeerde de voorsprong vast te houden, maar Vitesse werd steeds een beetje gevaarlijker. Allereerst ging Jasper Beekhuis op de bon wegens een overtreding, redde Leon ter Wielen de Blauwen nogmaals met een formidabele redding, kreeg Vitesse in korte tijd meerdere corners en leken de Blauwen nog goed weg te komen. Tot in de 82e minuut. Spakenburg verdedigde wederom niet al te best en een voorzet vanaf de rechterkant werd binnengekopt door Aktas. Hierdoor werd de stand weer 1-1 en leek een puntendeling aanstaande. Daar dacht Nathaniël Will echter anders over, ingevallen voor Jasper Beekhuis, besloot van een afstand een poging te wagen en schoot de bal heerlijk tegen de touwen en de 1-2 op het scorebord. In de ruim toegekende blessuretijd van vier minuten was het af en toe billen knijpen en met dank aan de man van de wedstrijd Leon ter Wielen bleef de stand 1-2 zodat Blauwen de drie punten mee wisten te nemen naar de Westmaat. Volgende week is het een inhaalweekend en zijn wij een weekje vrij, 17 november dan spelen wij thuis tegen Rijnsburgse Boys, tot dan!