gemaakt op : 25 november 2018

Spakenburg op wilskracht langs Kozakken

Op een ijzig koud sportpark de Westmaat heeft Spakenburg 3 punten van het Werkendamse Kozakken Boys weten te ontfutselen. De door de Wolf gekozen, behoudende tactiek bleek dus uiteindelijk ook de winnende te zijn.

Door de schorsing van zowel Jasper Beekhuis als Kevin Sterling, maakten Nick de Bondt en Tom Oostinjen (weer) hun opwachting in de basiself. Oostinjen werd als rechtsback geposteerd, niet bepaald zijn favoriete positie maar hij deed het uitstekend en de Bondt startte rechts op het middenveld.

In een 1:4:2:3:1 formatie en met de hierboven genoemde spelerswijzigingen, betrad Spakenburg de geplaagde formatie uit Werkendam. Kozakken Boys, met de tussentijds aangestelde trainer Michel Langerak voor het eerst op de bank, maakt moeizame tijden door en dat is ook te zien aan de stand op de ranglijst. Paradoxaal genoeg hadden de Boys de gehele eerste helft, behoudens de laatste 6 minuten, het beste van het spel en kwamen zij geheel terecht op een 0-1 voorsprong. In de 12e minuut verloor Yoeri Koelewijn op het middenveld zeer knullig de bal aan Leon Bot die vervolgens geen strobreed in de weg werd gelegd en randje 16 mocht aanleggen voor een dodelijk schot.

Spakenburg kon daar zeer weinig tegenoverstellen en beperkte zich tot zeer compact spel op de eigen helft en hopen/loeren op een diepe ingeving middels de snelheid van Jordi Bitter. 

In de 39e minuut viel de eigenlijk op dat moment onverwachte gelijkmaker. Nick de Bondt, beduidend beter spelend dan al de voorgaande partijen, zocht op het juiste moment de diepte en gaf laag voor op Argjend Selimi die in twee instanties de bal achter de verbouwereerde den Hartog schoot: 1-1. Typisch een Selimi goal die zijn vergelijking met de scheikundige uitdrukking Atoomnummer 80 (zie ADR 107) de gehele wedstrijd  waarmaakte. Na die goal was Kozakken Boys duidelijk zoekende en was het goede spel in ieder geval tot aan de rust weg. Spakenburg kon daar helaas niet van profiteren zodat er met een gelijke stand de rust werd opgezocht.

De tweede helft begon bij beide teams ongewijzigd en ook het spelbeeld was ongewijzigd. Kozakken Boys mocht het spel maken en Spakenburg reageerde. Het enige verschil met de eerste helft was dat Kozakken Boys in het tweede bedrijf veel minder overtuigend speelde dan in het eerste. Want ondanks het overwicht wist men slechts 2x echt gevaarlijk te worden voor de goal van Leon ter Wielen. Toen stond het trouwens al 2-1 want wie anders dan Argjend Selimi wist bij de eerste paal een lage voorzet van de Bondt tot een goal te promoveren. Geheel tegen de verhouding in maar geen Blauwe die zich daar druk om maakte.

Zoals gememoreerd, werd Kozakken Boys nog 2x gevaarlijk. Tim Eekman werd prima vrijgespeeld en 1 op 1 met ter Wielen kwam de doelman van Spakenburg als winnaar uit de strijd. In de slotminuut kwam er een bananenvoorzet voor de voeten van de ingevallen Bolsius maar hij zocht het doel duidelijk te hoog.

Zodoende wist Spakenburg de winst binnen te slepen en liet het Kozakken Boys met een enorme kater achter.

Spakenburg: ter Wielen, van der Neut, Beijer, Misidjan, Oostinjen, Vreekamp, Koelewijn, de Bondt (80’ Will), Selimi (86’ van der Sande), Ties, Bitter.

Kozakken Boys: den Hartog, Eekman, van Huijgevoort, Jakoba, Bot (73’ Bolsius), van Eijma (77’ Vicento), el Azzouti, Stout, Rijsdijk (87’ van Ingen), Monteiro, van Nuland.

Scoreverloop:

12’     Leon Bot 0-1
39’     Argjend Selimi 1-1
66’     Argjend Selimi 2-1

Scheidsrechter: Dröge
Geel: de Bondt, ter Wielen (beide Spakenburg), van Eijma (Kozakken Boys)
Toeschouwers: 1.653