gemaakt op : 08 september 2019

VERSLAG | Spakenburg delft ook het onderspit tegen Kozakken Boys

Zaterdag verloor Spakenburg met dezelfde cijfers van het Werkendamse Kozakken Boys als de week ervoor tegen AFC (2-4) en eerlijk gezegd was er op die nederlaag niet al te veel aan te merken.


Spakenburg startte in vergelijking met de week ervoor wederom in een 1-4-4-2 formatie met alleen Mike Vreekamp als de  logische vervanger voor de geblesseerde Nathaniel Will.
Tot aan de 34e minuut was het van beide kanten een gezapige bedoening met een licht overwicht voor Kozakken Boys. De eerste, echt grote mogelijkheid voor Spakenburg was ook in de 34e minuut toen Ghaddari een diepe bal verstuurde op Kevin Sterling. Met een verdediger in zijn nek, kon de rappe aanvaller helaas niets meer produceren dan een schot naast de goal. Zowaar ontbrandde de wedstrijd daarna want nog geen 3 minuten na deze actie was het Kozakken Boys dat de score opende. Na een langlopende aanval werd handenbinder Tyrone Conraad vrij gespeeld die ter Wielen omspeelde en de bal daarna op maat voorgaf aan Kay Tejan die met dit buitenkansje wel raad wist. Nauwelijks van de schrik bekomen, stond het plotseling 2-0. Mark Veenhoven soleerde zomaar om drie Blauwen en maakte oog in oog met ter Wielen geen fout.

624A1606.JPG
Werkelijk uit het niets kwam Spakenburg terug in de wedstrijd. Marlon Versteeg volleerde een bal van zeker 25 meter over de verbouwereerde oud-Spakenburger Richard Arends en het was weer een wedstrijd. Eerlijk is eerlijk, een goal zoals deze, zie je zelden. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Spakenburg op gelijke hoogte en repareerde het dus in no-time de opgelopen achterstand. Ook nu was de goal van hoge kwaliteit. Een vrije bal aan de zijkant van Mike Vreekamp werd door Arends weg gestompt waarna de bal voor de voeten van Roy Castien belandde die zich op randje 16 geen moment bedacht en de verre hoek zocht en vond: 2-2. Met die stand werd ook de rust bereikt en daar mochten de Blauwen zeker niet ontevreden over zijn. Noemenswaardig is nog wel het uitvallen van Koos Werkman al na 25 minuten. Geblesseerd moest hij het veld verlaten en zijn logische vervanger was Tom van der Neut.

In de rust bleef Jasper Beekhuis achter voor Hero van Lopik die daarmee zijn officiële debuut maakte. Deze youngster, zoon van keeperstrainer Remco, oogde zeer volwassen en gooide na een weifelend begin de schroom van zich af en eiste brutaal menig bal op. Hij kan dus terugzien op een verdienstelijk debuut en hem wacht ongetwijfeld een mooie toekomst. Spakenburg stond tactisch gezien ook iets anders, Vreekamp meer rechtshalf, de Zwart meer linkshalf en 3 verdedigers achterop: Tom van der Neut, Barry Beijer en de reeds genoemde Hero van Lopik. Spakenburg nam ook het initiatief en creëerde twee prima kansen. Eerst was het Sterling die drie minuten na de hervatting alleen voor Arends niet tot scoren wist te komen. In de 55e minuut kon Everton Pires Tavares, de beste man aan Spakenburg zijde, op de rand van het zestienmeter gebied uithalen maar andermaal redde Arends ten koste van een hoekschop.

Vanaf dat moment herpakte de Werkendammers zich en trokken heel sneaky, net als in de eerste helft, het initiatief naar zich toe. Binnen 3 minuten besliste Kozakken Boys uiteindelijk de wedstrijd door in minuut 76 en 79 te scoren. Bij de 3-2 werd doelman ter Wielen bij een corner gehinderd waardoor hij de hoge bal los liet. De bal viel voor de voeten van Keukens die raak mikte. Amper 3 minuten later viel de definitieve beslissing door de tweede goal van Kay Tejan. De voorzet kwam trouwens van de voet van ex-galactico Royston Drenthe. In de resterende 15 minuten (inclusief 4 minuten blessuretijd) kreeg Spakenburg welgeteld nog 1 grote mogelijkheid. Een door doelman Arends los gelaten bal kon de ingevallen spits niet tot doelpunt promoveren hoewel hij binnen de vijf meter van de doellijn stond.
Door deze nederlaag wacht Spakenburg nog altijd op haar eerste zege en hoopt het die volgende week in Hardenberg tegen de plaatselijke HHC te halen.

Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis (46’ van Lopik), Beijer, Werkman (25’van der Neut), de Zwart, Vreekamp, Ghaddari, Castien, Tavares, Versteeg (60’ Bitter),Sterling.

Kozakken Boys: Arends, Keukens, van Huijgevoort (65’ Drenthe), Jakoba, Bot, Ouja (78’ Boulghalgh), Tejan, Conraad, van Ingen, Veenhoven (81’ Rijsdijk), van Nuland.

Scoreverloop:
37’              1-0 Tejan
39’              2-0 Veenhoven
41’              2-1 Versteeg
45’(+2’)        2-2 Castien
76’              3-2 Keukens
79’              4-2 Tejan

Scheidsrechter: Veekamp
Geel: Vreekamp, Versteeg, Beijer (Spakenburg), Tejan (AFC)
Toeschouwers: 1.623