gemaakt op : 12 augustus 2018

Spakenburg en Sparta Nijkerk delen de punten

Op de laatste speeldag van de Harry Hamstra Cup kwamen Spakenburg en Sparta Nijkerk een remise overeen.

Op een zonovergoten sportpark Ebbenhorst was het niet bepaald een spektakelstuk wat er werd voorgeschoteld en kon de puntendeling als een terechte uitslag worden beschouwd.

Spakenburg startte met de volgende 11: Deckers, Misidjan, Will, Beijer, Gravenbeek, Najib, Vreekamp, Oostinjen, Waalkens, Selimi (Argjend) en van der Sande. De formatie was ietwat gewijzigd ten opzichte van de midweekse partij tegen DVS: 1-3-4-2-1.

Het was een gezapige pot die beide teams de toeschouwers voorschotelden. Hoogtepunten waren net zo zeldzaam als palmbomen op de Noordpool. Het spel van met name Spakenburg oogde stroperig en onsamenhangend terwijl Sparta het allemaal wel best vond. In de 20e minuut was er dan eindelijk wat opwinding in het 16 metergebied van de Nijkerkers. De hardwerkende spits Olaf van der Sande wurmde zich langs enkele tegenstanders en kon middels een gevaarlijke sliding van een doelpoging worden afgehouden. De afgeslagen bal kwam bij Selimi maar die dacht er net iets te lichtzinnig over.

Het was een fase waarin Spakenburg de regie had overgenomen van Sparta maar dat loerde weer op de counter. Die kreeg het ook op een goed half uur spelen toen Gravenbeek de bal verkeerd gaf op Waalkens. Een razendsnelle uitbraak kon door de prima keepende en opvallend veel coachende Deckers onschadelijk worden gemaakt.

Nadat Tom Oostinjen, die wel heel langzaam zijn vorm lijkt terug te krijgen, in redelijk kansrijke positie op de buitenkant van de paal schoot, kwam Spakenburg in de 40e minuut op een 0-1 voorsprong. Nathaniel Will onderschepte een aanval van Sparta op het middenveld en met een eenvoudige 1-2 combinatie met Mike Vreekamp rondde hij alleen voor de doelman prima af.

In de rust had trainer John de Wolf al zijn vijf wissels gebruikt: Beekhuis, Koelewijn, Ties, van de Neut en Armend Selimi kwamen in het veld voor Argjend Selimi, Beijer, Misidjan, Vreekamp en Oostinjen.

Het spelbeeld van de tweede helft was niet veel beter dan de eerste helft en het eerste serieuze gevaar kwam in de 60e minuut van Olaf van der Sande die middels een slim steekpassje van Ties alleen voor de keeper werd gezet. Omdat van der Sande iets naar de buitenkant werd gedwongen, kon de doelman middels de voet redden.

Jasper Beekhuis kan terugzien op een prima en degelijke invalbeurt. Hij hield niet alleen de snelle Plet in bedwang maar in de 65e minuut verstuurde hij ook nog eens een goede dieptepass op Selimi die laag voorgaf op Ties die vervolgens verwoestend uithaalde maar de bal ging een metertje over.

Sparta Nijkerk kwam via een makkelijk gegeven penalty 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte. Een schot van de Nijkerkers kwam in een overvol strafschopgebied op de arm van een Spakenburg speler waarna Justin van Groen geen moeite had met dit buitenkansje.

In de laatste minuut was er nog een mogelijkheid voor van der Sande maar de doelman redde bekwaam waardoor 1-1 een niets meer dan logische uitslag was.

Spakenburg won nog wel de penaltyserie omdat Deckers één van de vijf pingels wist te stoppen.

Dinsdag aanstaande wordt de voorbereiding hervat met een uitwedstrijd tegen Hercules, uitkomend in de derde divisie zondag en getraind door een voor Spakenburg goede bekende: Jochem Twisker. Aanvang 20.00 uur

Volgende week zaterdag is er dan de open dag en de belangrijke KNVB Beker wedstrijd tegen Wittenhorst.