gemaakt op : 30 september 2018

Spakenburg en Vogels delen gebroederlijk de punten

Het heeft welgeteld 903 dagen geduurd maar daar was ie dan weer: Spakenburg-IJsselmeervogels, de derby der Derby’s en ook nog eens op het hoogste amateurniveau van Nederland, de Tweede Divisie.

Foto's van Andre Hakvoort

Foto's van Theo Hartog


Het hoeft verder geen betoog hoe deze wedstrijd in ons dorp leeft, blauw tegen rood, families, vrienden en collega’s lijnrecht tegenover elkaar. Voor 90 minuten even elkaar negeren. Maar aan het einde van deze rit kon iedereen wel leven met het gelijkspel.

Spakenburg startte zonder de geblesseerde Giovanni Gravenbeek, maar kon gelukkig wel beschikken over zowel Tom Oostinjen als Barry Beijer. Argjend Selimi kreeg een basisplaats en daar zal trainer John de Wolf achteraf geen spijt van hebben gehad.

Over het algemeen is een Derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels vaak het aanzien niet waard, deze keer was het toch zeker anders. In de eerste 10 minuten gebeurde er al zoveel, dat een 2-2 stand zomaar tot de mogelijkheden behoorde. Spakenburg begon niet echt denderend aan de wedstrijd. Wellicht waren het de zenuwen, wellicht was er het respect dat er tegen de koploper werd aangetreden.

IMG_5396.JPG

Paradoxaal genoeg, kwamen de Blauwen wel op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Nick de Bondt werd in de 16 bij IJsselmeervogels niet goed verwerkt en via, via gaf Cendrino Misidjan uiteindelijk het laatste zetje en stond Spakenburg na 9 minuten op een 1-0 voorsprong.

Niet echt lang konden de Blauwen van de voorsprong genieten, want nog geen minuut later schoot uitgerekend Danny van de Meiracker op een werkelijk geweldige manier de gelijkmaker achter de verbouwereerde Leon ter Wielen: 1-1.

Nadat de kruitdampen van de eerste 10 minuten waren opgetrokken, ontspon zich een zeer vermakelijk schouwspel waarbij Spakenburg met veel druk naar voren de Vogels het spel onmogelijk maakte. Het was dan ook niet onverdiend dat de Blauwen met een 2-1 voorsprong gingen rusten. Een vrije bal van Nick de Bondt op slag van rust werd door iedereen gemist maar bij de tweede paal wist Argjend Selimi, als de bekende duvel uit het doosje, zijn hoofd tegen de bal te zetten en zo Spakenburg op voorsprong te brengen.

Na de thee was het eerste kwartier volledig in evenwicht. Argjend Selimi had zich in de 60e minuut onsterfelijk kunnen maken door een diepe bal van achteren tot doelpunt te promoveren. Hij schudde onderweg twee verdedigers vakkundig af maar doelman Schaap wist er nog net en voet tegen te krijgen waardoor er slechts een corner restte.

Hier had Spakenburg de wedstrijd in een vroegtijdig stadium kunnen beslissen maar liet dat dus helaas na. De Vogels namen daarna heel langzaam het initiatief in handen en het uitvallen van defensief leider Barry Beijer deed Spakenburg niet bepaald goed. Geblesseerd en wel ging hij het duel nog aan met Olijfveld maar die schudde hem eenvoudig af en schoot de gelijkmaker via keeper Ter Wielen binnen. Daarna waren het de Vogels die het spel dicteerden en Spakenburg kon niet anders dan reageren en hopen op een goede, spaarzame counter die helaas niet kwam.

Zo eindigde deze onderhoudende ontmoeting in een 2-2 gelijkspel en kon iedereen zich, zoals eerder gememoreerd, hiermee vereenzelvigen.

 

De samenvatting van de wedstrijd vindt u hier

Zeker niet onvermeld mag blijven het optreden van scheidsrechter Sander de Brito Roque. Deze leidsman voelde de wedstrijd volledig aan en hield de kaarten keurig op zak.

Bekijk de foto's

Spakenburg: ter Wielen, van der Neut, Beijer (71. Will), Misidjan, Oostinjen, Vreekamp, Koelewijn, de Bondt, Selimi, Bitter (64. van der Sande), Sterling.

IJsselmeervogels: Schaap, Carmelia, de Visser (46. Van Riel), Justiana, Nemji, van der Laar, van den Meiracker, Olijfveld (88. Chiazor), de Harder, van Diermen(24. Markiet), van Leijenhorst

Scoreverloop:
9’       Misidjan 1-0
10’     vd Meiracker 1-1
45’     Selimi 2-1
69’     Olijfveld 2-2

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

Toeschouwers: 8.137

 

Sfeerbeelden van de derby tussen SV Spakenburg en VV IJsselmeervogels op 29 september 2018