gemaakt op : 13 januari 2019

Spakenburg geeft niet thuis

In het treffen tegen HHC Hardenberg moest Spakenburg het onderspit delven, al in de eerste helft kreeg het twee tegengoals te verwerken en die klap kwam het niet meer te boven.

Spakenburg starte met de volgende elf spelers: Ter Wielen, Misidjan, Beijer, Vd Neut, Beekhuis, Koelewijn, Menting, Vreekamp, Ties, Sterling en Vd Sande. De eerste kans was meteen voor de bezoekers. Hemmink liet Ter Wielen strekken om ze bal tot een corner te verwerken. De grootste kans voor Spakenburg kwam er in de negende minuut toen Sterling alleen op de keeper een schot loste dat helaas naast ging. Daarna waren er weer wat momenten voor Hardenberg, maar de Blauwe verdediging reageerde daar telkens adequaat op.

In minuut 28 was er een botsing waardoor de keeper van HHC geblesseerd het veld af moest, hij werd vervangen door de tweede doelman. Nog geen vijf minuten later beleefde de Hardenbergers wel een plezierig moment, Mannes loste een mooi schot van afstand en passeerde daarmee de Blauwe goalie. 0-1. Vlak voor rust liepen de oranjehemden nog verder uit toen op het middenveld balverlies werd geleden door de Blauwen. Gouriye, oud Spakenburg speler, legde de bal goed klaar voor vd Leij die vervolgens met hoofd simpel kon afronden. Met de 0-2 werd ook de rust ingegaan.

Begin tweede helft raakte ook de tweede keeper van HHC geblesseerd en moest hij worden vervangen door een veldspeler. Dat deze veldspeler bijna de gehele tweede helft niet of nauwelijks getest werd zegt eigenlijk alles over het spel van de ploeg van John de Wolf. 0-2 bleef het en daarmee was het een wedstrijd om heel snel te vergeten. Voor het publiek dan, hopelijk trekken selectie en staf hier lering uit, zeker gezien het feit dat volgende week de derby voor de deur staat. Dan zullen strijd, passie en inzet de boventoon moeten voeren, want aan de aanwezige kwaliteiten bij de Blauwen kan het niet liggen, die zijn er genoeg.

De derby zal zich afspelen aan de rode zijde van De Westmaat, de wedstrijd begint om 15:00 uur. Tot dan!