gemaakt op : 23 september 2019

Spakenburg geeft zege uit handen tegen Jong Sparta

In het treffen op de Blauwe zijde van de Westmaat is Spakenburg niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen de jongelingen van Sparta. Spakenburg moest zich eerst nog terug knokken na een 0-1 achterstand, kwam uiteindelijk op een 2-1 voorsprong terecht, maar zag in de laatste minuut Jong Sparta toch langszij komen.

De Blauwen begonnen met Ter Wielen, Beekhuis, Beijer, vd Neut, De Zwart, Lopik, Vreekamp, Sterling, Tavares, Selimi en Versteeg. In de gehele wedstrijd was er de opdracht om strak vanuit de organisatie ervoor te zorgen dat Jong Sparta niet in zijn spel zou komen. De formatie van John de Wolf moest geduldig op de juiste momenten toeslaan. Dat toeslaan had vooral moeten gebeuren via Kevin Sterling, die tot driemaal toe een kans kreeg om de score te openen. De eerste poging vanuit een lastige hoek ging naast. Bij de tweede passeerde hij de keeper wel, maar kon een verdediger de bal wegwerken. De derde kans was het grootst, Sterling veroverde bal op een gevaarlijke positie, kon alleen op de keeper af, maar Fabrie bracht redding. Na de redding kwam de bal wederom bij Sterling terecht, maar het vizier stond helaas niet op scherp, de bal werd over de goal gewerkt. Daarmee bleef de score 0-0 tot aan de rust, daar Jong Sparta niet veel verder kwam dan een bal op de paal in de vijfde minuut.
624A2364.JPG
In de tweede helft bleven beide ploegen ongewijzigd, maar moest Spakenburg wel vroeg zijn strijdplan wijzigen. In de 49e minuut was er namelijk de penalty die werd toegekend aan Jong Sparta. Boukhari wist wel raad met dit buitenkansje en schoot onberispelijk binnen. 0-1 dus en Spakenburg moest in de achtervolging. Die achtervolging werd zeker nog niet ingezet in het eerste kwartier na de treffer van Jong Sparta. Spakenburg was van slag en met name in de passing ging het vaak fout. De Blauwen mochten van geluk spreken dat Jong Sparta de score niet verder opvoerde in die zwakke fase van Spakenburg. De grootste kans op de 0-2 was in de 82e minuut toen Dos Santos alleen op Ter Wielen afging, maar oog in oog met de Blauwe goalie faalde. 

In de 84e minuut was het aan de andere kant wel raak. Na een handsbal in de 16 van Sparta ging de bal op de stip en mocht Versteeg gaan aanleggen voor de 1 -1. De spits van Spakenburg deed dit zonder blikken of blozen en schoot de bal hard in de hoek van de goal. Nu resteerde er nog een minuut of tien op de klok om alsnog een zege af te dwingen. Nog geen vier minuten later leek die zege binnen handbereik te komen toen de Blauwen de 2-1 maakten. Een goede voorzet van Bitter (die was ingevallen voor Selimi) werd door Sterling op de lat gewerkt, maar de rebound kwam voor de voeten van Versteeg die vervolgens de bal wel wist binnen te werken. 

Met alleen nog de blessuretijd zat Spakenburg dus in de zetel. Slim de wedstrijd uitspelen was de enige taak die resteerde, maar helaas kreeg Spakenburg in de laatste minuut toch de deksel op zijn neus. De Zwart die opstoomde op de linkerflank werd de bal afhandig gemaakt en daardoor lag diezelfde flank helemaal open. Boyd Reith kon vervolgens opstomen en de bal goed voorgeven op Dos Santos. Dos Santos kon de voorzet met stuit vervolgens vrij eenvoudig binnenkoppen en alles wat Blauw was in rouw onderdompelen. 
624A2340.JPG

Vlak daarna klonk het eindsignaal en bleef Spakenburg dus achter met slechts 1 punt. Door het gelijke spel is het wel 1 plek gestegen op de ranglijst en staat het in ieder geval niet meer op de laatste plaats. Aanstaande woensdag mag Spakenburg wederom een thuiswedstrijd spelen. Dit zal in het kader van de KNVB beker gebeuren. SDO uit Bussum is dan de tegenstander. De wedstrijd vangt aan om 20:00 uur op de Blauwe zijde van de Westmaat, tot dan!