gemaakt op : 28 oktober 2017

Spakenburg haalt uit en wint met 6-1 tegen Magreb '90

Spakenburg heeft een makkelijke middag achter de rug. Magreb '90 werd met maar liefst 6-1 verslagen. De thuisploeg stond binnen 30 minuten al met 3-0 voor. Kees Tol staat met 4 doelpunten prominent op het wedstrijdformulier.

Het krachtsverschil was vanaf minuut 1 overduidelijk. Spakenburg kwam na ongeveer een kwartier op voorsprong. Na een prachtige loopactie van Van Rijn die de bal goed voorgaf op Ties, kon de 1-0 door laatstgenoemde aangetekend worden. Een mooi schot vanaf rand zestien was niet te redden.

5 minuten later kwam de eerste van Kees Tol op het scorebord. Tol stond bij een corner vogelvrij. Waalkens zag dit en gaf de corner laag voor op Tol. De Volendammer haalde verwoestend uit in de verre hoek. 2-0! Wéér 5 minuten later mocht Kees Tol zijn tweede maken nadat de bal wat gelukkig voor zijn voeten kwam in de zestien. Het doel was leeg, een koud kunstje voor de nummer 9.

Na de 3-0 werd Spakenburg wat slordiger en de goals bleven ook uit. Met deze tussenstand werd er ook thee gedronken. Na rust moesten de Blauwen aan het doelsaldo werken en dat gebeurde ook. In de 54e minuut kopte Bert Steltenpool de bal binnen. Hij kopte de bal met een stuit binnen, waardoor de keeper zich verschalkte. 4-0.

3 minuten later liet Magreb '90 van zich horen. Na wat slordigheden achterin bij Spakenburg haalde Quja uit en maakte een prachtgoal met een schot in de kruising. 4-1.

In de 67e minuut ging De Wolf wisselen. Pilon en Steltenpool mochten het veld verlaten. Menting en Koelewijn kwamen er in. 10 minuten later mocht ook Jasper Beekhuis zijn opwachting maken. Hij kwam erin voor de ongelukkig spelende Sten Vreekamp. Een paar minuten later maakte Kees Tol zijn hattrick. In de zestien was veel ruimte, en die ruimte moet je niet aan Tol geven. De spits pikte de bal op en haalde uit. Keeper en verdedigers van Magreb '90 wederom kansloos. 5-1.

De eindstand werd bepaald in de 90e minuut. Een vrije bal werd in de muur geschoten. Daar werd hands gemaakt en de goed fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip. Uiteraard was het Kees Tol die klaar stond om zijn vierde van de dag te maken. Strak in de linkerhoek! De keeper zat er nog dichtbij, maar het schot was te scherp. 6-1.

Spakenburg hield de punten dus gemakkelijk in eigen huis. Door het gelijke spel van Jong Almere City, staat Spakenburg nu op een gedeelde 1e plek. Jong Almere City heeft echter een beter doelsaldo (+17 / + 15).

Volgende week wacht de streekderby tegen VVOG in Harderwijk.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer M.A. de Bruin uit Nootdorp.


De doelpunten zijn gemaakt door:
1-0         Philip Ties
2-0         Kees Tol
3-0         Kees Tol
4-0         Bert Steltenpool
4-1         Yasin Ouja
5-1         Kees Tol
6-1         Kees Tol

Later meer....