gemaakt op : 02 december 2018

Spakenburg komt matige eerste helft niet meer te boven

Het zal een veel gebezigde uitspraak zijn van trainers aan het begin van een wedstrijd, scherp beginnen! De vraag is alleen hoeveel invloed je als trainer daar echt op hebt. Uiteindelijk zal die scherpte uit de spelers zelf moeten komen. Strijd, duelkracht, lef, het is allemaal nodig om je in de wedstrijd te knokken en een goed resultaat te boeken. Zeker als je speelt tegen een jong-team. Deze toch vaak technisch vaardige spelers kunnen met inzet en strijd aan de kant gezet worden, maar als dat ontbreekt wordt het een lastig verhaal. Jong Almere City moet zich de eerste 45 minuten geweldig hebben gevoeld. Spakenburg stond erbij en keek ernaar en de thuisclub kon naar hartenlust aanvallen en De Blauwen deden niet meer dan tegenhouden. Dit enkele malen ook nog erg ongelukkig, en zo was het na 45 minuten 2-0, waar totaal niks op af te dingen was. In de tweede helft was Spakenburg wel bij de les, alleen was één doelpunt te weinig om nog een resultaat mee te nemen uit Almere. 

 

Al snel in de wedstrijd was het duidelijk dat het gevaar van de thuisclub ging komen. Leon ter Wielen moest na een minuut of vijf al handelend optreden, maar hij was het schot in de korte hoek de baas. Spakenburg hing achterover en gokte op de lange bal en soms kwam daar ook wel een kansje uit, zoals voor Philip Ties, zijn schot ging echter over de goal. In de 19eminuut kwam Almere op voorsprong. Een voorzet werd door Cendrino Misidjan voor de goal langs weggekopt, de bal werd opgepikt door een speler van Almere en via de paal, ter Wielen en nogmaals Jelle Goselink was daar de voorsprong. Een totaal onnodige actie van de eerste helft zeer ongelukkig spelende linksback. Je  zou denken dat de Blauwen door deze goal wakker geschud zou zijn, maar niets was minder waar. Vijf minuten later lag het leer wederom achter Leon ter Wielen. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd knap binnengeschoten door van Hilten en zo bracht hij de stand op 2-0. Hierna creëerde Spakenburg zowaar twee kansen. De twee hardwerkende mensen aan Blauwe zijde, Youri Koelewijn en Philip Ties bouwden samen met Mike Vreekamp een aanval op, maar in de zestien lieten ze de bal aan elkaar waardoor er uiteindelijk dus niemand tot een schot kwam. 

 

In de rust greep John de Wolf in en haalde hij de onzichtbare Jordi Bitter en Argjend Selimi naar de kant. Voor hen in de plaats kwamen Nick de Bondt en Tom Menting. Vanaf de start had Spakenburg meer druk naar voren en met de prima spelende Jasper Beekhuis en de zich van een slechte eerste helft herstellende Misidjan werden de back veelvuldig in het spel betrokken. Zij zorgden er nu wel voor dat er meer dreiging was en ook kwamen de kansen. De eerste was voor Tom Menting, maar zijn schot belande recht in de handen van de keeper.  

 

Even daarna was het na goed doorzetten van Tom van der Neut en Youri Koelewijn bijna raak. Allereerst werd de voorzet van Ties tot corner verwerkt en daarna het vlammende schot van Youri Koelewijn ook. Een kwartier voor tijd was daar dan de aansluitingstreffer. Een goede actie van Misidjan, een prima pass op Nick de Bondt die een goede voorzet gaf en Kevin Sterling was als eerste bij de bal en wist zo zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken . Hierna brak er een kwartier aan van pompen en hopen op de gelijkmaker voor de Blauwen. Kansen kwamen er ook, en Jong Almere beperkte zich alleen nog maar tot verdedigen. De opluchting bij de thuisclub was dan ook groot toen de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd affloot. Spakenburg had de tweede helft laten zien dat het prima had kunnen winnen, maar kwam de zeer matige eerste helft dus niet meer te boven. Gelukkig volgen er in het voetbal altijd weer nieuwe kansen en de eerste is a.s. zaterdag, thuis tegen VVSB, aanvang 15.00 uur.