Skip to main content

Spakenburg komt niet verder dan een gelijkspel

Ook tegen Jong Sparta zijn de Blauwen blijven steken op een gelijkspel. Deze keer was het zelfs bloedeloos, beide partijen lieten het na het net te doen bollen.

Eric Meijers begon met de volgende elf: Ter Wielen, Van Lopik, Werkman, Schilder, Terschegget, Brinkman, Vink, Koelewijn, Olijve, Eindhoven en Vd Linden.

De Blauwen begonnen aanvallend. Met name Eindhoven werd meermaals gelanceerd en stond ook meermaals oog in oog met de keeper, maar helaas stond het vizier niet op scherp of was de keeper de spits te slim af. De twee grootste kansen kreeg de sterke spits in het eerste half uur. Eerst werd hij weggestuurd door Van Lopik. Eindhoven was zijn directe tegenstander de baas, hij omspeelde de keeper ook nog, maar Eindhoven treuzelde te veel met het schot waardoor de keeper alsnog kon opruimen. De tweede keer was het Vink die Eindhoven lanceerde, maar het schot werd geblokt door de keeper. De jonge Spartanen zorgden voor weinig gevaar in de eerste helft en daarmee bleef het dus 0-0.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld eerder andersom. Jong Sparta kreeg de grotere kansen. De eerste grote kans was na een uurtje spelen. Vanaf rechts kreeg Tahiri de bal aangespeeld, Ter Wielen was al gezien, maar de bal werd alsnog naast geschoven. In minuut 70 waren de kasteelbewoners weer dichtbij. Weer was het Tahiri, maar nu was het Ter Wielen die sterk stond te keepen en de openingstreffer voorkwam. Nog geen drie minuten later was het wederom Tahiri die de goal had moeten maken. Nu een keer geen naast of de keeper die in de weg stond, deze keer stond het vizier te hoog ingesteld en schoot de spits over de goal. In de 83e minuut was het zelfs voor de vierde keer Tahiri die een levensgrote kans kreeg, maar het zat de spits simpelweg niet mee. Deze keer nam hij de bal knap aan met de borst, waarop hij vervolgens ineens wilde uithalen. Tahiri raakte echter niet het leer, maar slechts lucht.

De grootste kansen van Spakenburg kwamen vijf minuten voor tijd. Inmiddels waren toen Vink, Terschegget en Eindhoven al gewisseld. Voor hen waren Bitter, Snepvangers en Dekker binnen de lijnen gekomen. De invallers waren ook degene die de kansen kregen. Snepvangers gaf voor, een Spartaanse voet kwam er nog net tussen, waardoor de bal maar net niet bij Bitter kwam die anders simpel had kunnen binnentikken. Vanuit de corner die volgde kopte Bitter op de goal af, maar een verdediger kon ternauwernood de bal nog van de lijn halen. Het laatste moment was ook voor Spakenburg. Een schot van Dekker vlak voor tijd stuiterde langs de goal heen en daardoor bleef de eindstand 0-0.

Aanstaande zaterdag gaat Spakenburg in Veenendaal op jacht naar de eerste driepunter. De wedstrijd tegen GVVV, die live op FOX Sports is, begint om 14:00 uur.