gemaakt op : 20 maart 2017

Spakenburg lijdt duur puntverlies

Spakenburg speelde zaterdag belangrijk duel tegen de Koninklijke HFC om te proberen de onderste regionen te verlaten en de aansluiting te zoeken met de middenmoot. Uiteindelijk waren het de bezoekers die er met de punten vandoor gingen en de Blauwen met een enorme kater achterlieten. En met het komende programma (uit naar AFC, GVVV en dan thuis Jong AZ) hebben de Bauwen een zware reeks voor de boeg. Het blijft spannend voor Spakenburg dit seizoen, maar met het spel zoals dat vandaag op de mat gelegd werd werd zullen we er niet komen.

Spakenburg begon nog wel uitstekend aan de wedstrijd. Christian Supusepa, die al vaker een puike voorzet gaf in de laatste wedstrijden, liet ook nu de bal bij de tweede paal vallen, en dit was voor Ahrens een klein kunstje om Spakenburg in de 2e minuut al op voorsprong te zetten. Een flitsend begin. Het hele eerste kwartier lieten beide teams te zijn gekomen om te voetballen en zat er veel energie in de wedstrijd. Kees Tol, die in de basis mocht beginnen voor Pilon -die nog niet helemaal fit was- miste maar net oog-in-oog met keeper Boks. Daarna leek de pijp eigenlijk al wel leeg voor de thuisploeg en kwam HFC meer en meer in de wedstrijd, wat gelukkig niet tot hele grote kansen leidde. HFC kreeg een kopkans via Boer die maar net over ging. Spakenburg loerde voornamelijk op de counter, waardoor ook HFC voorzichtig was in de opbouw en het spel enorm vertraagde. HFC hoopte vooral via de standaardsituatie voor de goal te komen en het gevaar te stichten, maar ook dat bracht uiteindelijk niet bijster veel. Vlak voor rust moest Krul nog wel een keer reddend optreden door de bal voor de voeten van de aanvaller weg te kapen, maar de Blauwen gingen met een voorsprong de rust in.

Ook de tweede helft was het met name HFC dat de wedstrijd dicteerde en zagen we een Spakenburg met veel balverlies. Vooral voorin werd de bal snel weggegeven en hadden de Blauwen moeite om de bal in de ploeg te houden. Toch was het Spakenburg dat de eerste grote kans kreeg, maar Nick Tol liep te ver onder de bal door om hem vrij voor de keeper goed om doel te kunnen schieten. Zijn bal ging huizenhoog over. Daarna was het voornamelijk HFC dat het beste spel liet zien, maar ze konden geen hele grote kansen creëren via hun veldspel. Even was er nog wat opwinding toen Opoku overduidelijk hands maakte in het strafschopgebied, maar scheidsrechter de Winter leek het niet gezien te hebben. Kees Tol kreeg nog wel een grote kans, maar zijn schot ging hoog over.

En dan moest het toch een keer fout gaan voor de Blauwen, die de druk lang wisten te weerstaan. Via de boomlange Opoku -die HFC die seizoen al vaker uit de brand hielp en met zijn elf goals zelfs topscoorder is- kwam HFC langszij. Een vrije trap vanaf de rechterkant kon door hem zomaar, helemaal vrijstaand, tegendraads worden ingekopt. Een opsteker voor de bezoekers die eindelijk het voor hun bevrijdende doelpunt gemaakt hadden. De Haarlemmers zetten door, kregen een goede kans met Haarmans die vrij op doel kon aflopen, maar het was de uitstekend keepende Krul die de bal tot corner kon verwerken. Diezelfde corner belande uiteindelijk pardoes voor de voeten van Beeren, die onberispelijk binnenschoot, waarmee ook de hoop voor de Blauwen op een resultaat verdween. Het inbrengen van Veerman als stormram voorin mocht niet meer baten en de punten gingen mee in de bus naar Haarlem.

Waar het de laatste weken bij Spakenburg aan inzet niet ontbrak, was dat vandaag ver te zoeken. Veel balverlies, weinig beleving en het team stortte haast als een kaartenhuis ineen. Er zal door de ploeg de komende weken harder gestreden moeten worden dan vandaag om de broodnodige punten binnen te slepen. Een domper, maar we zijn nog niet bij het einde van de competitie en er is voldoende tijd  om het tij te doen keren.

Scheidsrechter: F.R. de Winter
Toeschouwers: 1600
Wedstrijdverloop: 2. Mike Ahrens 1-0, 78. Carlos Opoku 1-1, 81. Koen Beeren 1-2

Opstelling Spakenburg:
Andre Krul, Sten Vreekamp, Ralph Dua (85. Eric Veerman), Tim Sanders, Christian Supusepa, Michael Lanting, Nick Tol (74. Robby Holder), Joey Belterman (62. Niels Buijtenhuis), Mike Ahrens, Philip Ties, Kees Tol

Opstelling HFC:
Tom Boks, Danny Hols, Oscar Wilfert, Carlos Opoku, Vincent Volkert, Kevin de Visser (71. Wouter Haarmans), Kevin Sterling (85. André Morgan), Wessel Boer, Koen Beeren, Gertjan Tamerus, Michael Timisela (46. Jeffrey Sam-Sin)

Gele kaart: Christian Supusepa, Ralph Dua (SVS), Michael Timisela (HFC)