gemaakt op : 21 oktober 2018

Spakenburg met het hoofd gebogen terug uit Veenendaal

Na de verloren thuiswedstrijd tegen KHFC konden de Blauwen zich helaas niet revancheren want in Veenendaal werd in een toch wel krankzinnige wedstrijd, met twee gezichten, verloren met 3-2 van GVVV.

Spakenburg startte in tegenstelling tot de week ervoor zonder Olaf van der Sande maar met Giovanni Gravenbeek. De formatie had zodoende veel weg van een 1:5:4:1 opstelling. GVVV, dat midweeks te horen had gekregen dat sterkhouder Terschegget de Veenendalers gaat verlaten en wellicht in zijn kielzog meerdere spelers, kon geen betere tegenstander dan Spakenburg op dit moment treffen want vanaf seconde 1 van de warrig leidende van Herk, spatte het fanatisme, de gedrevenheid en scherpte er vanaf. Spakenburg werd letterlijk en figuurlijk de eerste helft compleet omver geblazen door een ontketend GVVV. Na 45 minuten stond er een ontluisterende 3-0 op het scorebord en daar was helemaal niets op af te dingen.

Oud Spakenburg speler Jeremy de Graaf maakte de 1-0 en de 2-0 en na 39 minuten leek de Graaf de hattrick vol te maken maar voor een leeg goal raakte hij de bal totaal verkeerd waarna Brouwer met een sliding er alsnog 3-0 van maakte.

Na afloop van de wedstrijd gaf GVVV trainer Oosterlee aan dat het met rust zomaar 5-0 had kunnen staan en ja, in die uitspraak zat geen woord Spaans bij.

Hoe anders was de tweede helft. Nadat de Wolf Olaf van der Sande noodgedwongen in de 35e minuut al had ingebracht voor Jordi Bitter, wisselde hij in de rust Gravenbeek en de andermaal teleurstellend spelende de Bondt voor Philip Ties (na weken absentie i.v.m. een schouderblessure) en Argjend Selimi. Beide spelers gaven Spakenburg nou net de schwung en gedrevenheid wat in de eerste helft totaal onzichtbaar was. Binnen de minuut luisterde Ties zijn rentree op met een geweldige goal. Binnen de 16 ontdeed hij zich vakkundig van zijn tegenstander en liet doelman Jansen met een diagonale knal volledig kansloos.

Spakenburg rook bloed en GVVV was geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Toch duurde het tot de 71e minuut dat Philip Ties het gat had kunnen verkleinen tot één goal. Uit een nagenoeg identieke situatie als 1minuut na rust, schoot hij nu kiezelhard naast.

Het wedstrijdbeeld bleef onveranderd al was het aantal overtredingen deze middag opvallend hoog waardoor het een zeer rommelige tweede helft was. Pas in blessuretijd was het andermaal Philip Ties die wist te scoren. Sterling glipte er op rechts langs en zijn voorzet werd door Ties prima binnengekopt. Kon het dan toch nog? 1 minuut na de 3-2 had andermaal de Graaf de definitieve beslissing op zijn schoen maar 1 op 1 met ter Wielen kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd.

De tijd daarna was simpelweg te kort om de gelijkmaker nog te scoren en eerlijk is eerlijk, dat had ook niet verdiend geweest. Spakenburg was namelijk in de tweede helft weliswaar beter dan GVVV maar GVVV was daarentegen in diezelfde tweede helft minder slecht als dat Spakenburg dat was in het eerste bedrijf.

Volgende week wacht Scheveningen thuis en daar hebben wij, terugkijkend naar vorig seizoen, nog wat tegen recht te zetten!

Spakenburg: ter Wielen, van der Neut, Beijer, Misidjan, Oostinjen, Vreekamp, Koelewijn, de Bondt (46’ Ties), Gravenbeek (46’ Selimi), Bitter (35’ van der Sande), Sterling.

GVVV: Jansen, Hofman, Hulsbos, Adnane, Terschegget, den Hartog, de Graaf, Brouwer, de Leeuw, Mulder, de Jong.

Scoreverloop:
14’     de Graaf 1-0
23      de Graaf 2-0
39’     Brouwer 3-0
47’     Ties 3-1
90+2  Ties 3-2

Scheidsrechter: van Herk

Geel: Oostinjen, Misidjan, Ties, Vreekamp (allen Spakenburg), Brouwer, Hulsbos, Hofman (allen GVVV)

Toeschouwers: 1.721