gemaakt op : 26 september 2018

Spakenburg nagenoeg rimpelloos naar 2e ronde KNVB Beker

Spakenburg heeft zich dinsdagavond zonder zich bovenmatig in te spannen vrij eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het TOTO KNVB beker toernooi. Hoofdklasser DFS uit Opheusden, niet bepaald denderend begonnen aan de competitie, werd met 3-0 aan de kant gezet.

Ten opzichte van de verloren competitiewedstrijd tegen Jong Sparta op Het Kasteel, was er een basisplaats weggelegd voor doelman Jordi Deckers, Tom Menting, Argjend Selimi en Olaf van der Sande. Daardoor zaten Leon ter Wielen, Jordi Bitter en Youri Koelewijn op de bank en stond Nathaniel Will niet eens op het wedstrijdformulier.

Spakenburg startte voortvarend aan de wedstrijd door DFS vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Nagtegaal met de rug tegen de muur te zetten. Het eerste gevaar was na pakweg 10 minuten spelen toen de zeer ijverige Olaf van der Sande door de defensie soleerde. In plaats van met links te schieten probeerde hij de bal voor zijn favoriete rechtervoet te krijgen wat jammerlijk leidde tot balverlies.

Uit de tweede corner van Spakenburg, amper 3 minuten later, was het Tom van der Neut die de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en snoeihard afrondde: 1-0.
Het spelbeeld daarna veranderde niet. Spakenburg dicteerde de wedstrijd en de mooiste aanval viel te noteren in de 21e minuut. Tom Menting had een geweldige crosspass in huis op de stropdas van Selimi die met een vloeiende beweging zijn tegenstander het nakijken gaf. Zijn snoeiharde, lage voorzet vond helaas geen medespeler maar de schoonheid en de klasse droop van deze twee balcontacten af. In de 2 minuten die daarna volgden, kreeg Mike Vreekamp 2 dotten van kansen. Vanuit een redelijk kansrijke positie schoot de Amersfoorter eerst over en een minuut later redde de doelman miraculeus. Binnen de 5 meter wist doelman Omvlee met een katachtige beweging de inzet van Vreekamp onschadelijk te maken.

Giovanni Gravenbeek, spelend als meest aanvallende middenvelder, moest na een goed half uur spelen geblesseerd het veld verlaten en gevreesd wordt of hij zaterdag wel voldoende hersteld zal zijn. Jasper Waalkens was zijn logische vervanger. Waalkens was nog geen 8 minuten in het veld of hij liet van zich horen. Doelman Omvlee pareerde een prima schot van de nummer 10 en voorkwam daarmee een vroege beslissing.

In de blessuretijd van de eerste helft deed DFS voor het eerst iets terug. Een vrije bal werd door de Kler strak bij de tweede paal neergelegd maar spits Remy Raterink kon de bal wel raken maar geen richting geven. Zo zochten beide ploegen de thee op met een dik verdiende 1-0 voorsprong voor de Blauwen.

De tweede helft startte zonder wijzigingen bij beide teams en ook het spelbeeld veranderde niet. Spakenburg drong aan, DFS verdedigde. Binnen 5 minuten had Olaf van der Sande de wedstrijd in het slot moeten gooien. Maar liefst twee prima mogelijkheden kreeg de rappe aanvaller waarvan hij de eerste zelf creëerde maar helaas overschoot en de tweede kreeg hij op een presenteerblaadje van Argjend Selimi en al hoewel het doel open leek, mikte hij ook hier te hoog.

Daarna leek DFS wat meer uit haar schulp te kruipen en drong zowaar wat aan. Het leverde de Opheusdenaren een drietal corners op zonder dat daar echt gevaar uit kwam. Kevin Sterling, andermaal zeer veel gevaar stichtend met zijn snelheid, maakte in de 67e minuut de 2-0 en eigenlijk ook de vorentscheidung, zoals onze Oosterburen dat zo mooi zeggen. Een prima actie van Tom Oostinjen, die terug kan zien op een uitstekende wedstrijd en zijn vorm van voor zijn blessure behoorlijk aan het naderen is, die Sterling de diepte in stuurde en vervolgens beheerst afrondde.

Spakenburg nam daarna duidelijk wat gas terug, werd wat slordiger en een tikkeltje nonchalant wat een tweetal kansen voor DFS opleverde. Deckers toonde in beide gevallen aan over prima keeperskwaliteiten te beschikken en dat, als ter Wielen onverhoopt geblesseerd mocht raken, niemand in de stress moet schieten als Deckers hem zou moeten vervangen.

In de blessuretijd glipte Sterling er andermaal op snelheid langs en net als tegen Lienden en Jong-Sparta kon hij alleen middels een overtreding binnen de 16 worden gestuit. Olaf van der Sande wist dit keer wel raad met dit buitenkansje en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Al met al een eenvoudige overwinning voor Spakenburg en een prima generale voor de kraker aanstaande zaterdag tegen de Vogels.

Spakenburg: Deckers, van der Neut, Menting, Misidjan, Oostinjen (70. Beekhuis), Vreekamp, Gravenbeek (32. Waalkens), de Bondt, Selimi (89. Najib), van der Sande, Sterling.

DFS: Omvlee, Davelaar, M. Raterink, van Walsem, R. Raterink, Dors, Bokila, Kuypers (81. Scheffer), de Kler, Davids, Grootendorst (70. Romein).

13.     1-0 van der Neut
67.     2-0 Sterling
90+3   3-0 van der Sande (P)

Scheidsrechter: Nagtegaal   Gele kaart: Davelaar(DFS)

Toeschouwers: 733