gemaakt op : 15 oktober 2018

Spakenburg onderuit tegen KHFC

Op een zonovergoten sportpark de Westmaat verloor Spakenburg zaterdag toch wel enigszins onverwacht van de oudste club van Nederland, Koninklijke H.F.C. uit Haarlem. Vooraf namelijk was de stemming in het Blauwe kamp opperbest en was het vertrouwen in een goede afloop simpel wel groot. Helaas konden de Blauwen dit vertrouwen niet vertalen in een onvervalste driepunter en ging KHFC er met de winst vandoor.

Spakenburg startte in vergelijking met de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis een week eerder in nagenoeg dezelfde opstelling. De onfortuinlijke Argjend Selimi moest helaas met een lichte kwetsuur vanaf de zijkant toekijken en Olaf van der Sande was zijn logische vervanger.

Spakenburg startte met de beste, aanvallende bedoelingen en KHFC vond dat wel prima en zocht de verdedigende stellingen op. Binnen10  minuten liet Jordi Bitter met twee prima acties van zich spreken, een goal leverde dat jammer genoeg niet op. Het niet al te talrijk aanwezige publiek moest uiteindelijk tot de 27e minuut wachten op Spakenburgs eerste, grote mogelijkheid. Een combinatie tussen Bitter, Sterling en van der Sande kon door laatstgenoemde bij de tweede paal net niet binnen worden gegleden. Nog geen minuut later had Bitter het vizier niet op scherp staan en schoot hij rakelings naast. Tot aan de rust gebeurde er hoegenaamd niets meer waardaar de 0-0 ruststand niet geheel onterecht was.

In de rust had trainer de Wolf Tom Oostinjen vervangen voor Giovanni Gravenbeek en startte Spakenburg best wel furieus. In de 50e minuut veerde het publiek op maar op miraculeuze wijze verdween de bal na een prima rush van Olaf van der Sande niet in de goal en ging er dus een uitstekende mogelijkheid voor Spakenburg verloren. Spakenburg rook wat bloed en wisselde de Bondt voor de gedreven Nathaniel Will. In de 65e minuut kreeg Spakenburg haar tweede grote kans van het tweede bedrijf. Sterling, niet echt op dreef deze middag, flitste er deze keer wel langs op rechts en zijn lage voorzet kwam bij Gravenbeek terecht die de bal tussen de benen  van doelman wilde schieten. Helaas was de inzet niet hard genoeg waardoor doelman Hols, met een lichte blessure tot gevolg, kon redden.

Eigenlijk was dit het laatste serieuze wapenfeit van Spakenburg want heel langzaam namen de mannen van beginnend trainer Tamerus het heft in handen. In de 70e minuut was Robin Eindhoven (koud 4 minuten in het veld) er door, omspeelde ook doelman ter Wielen maar schoot voor een nagenoeg leeg goal over, tot opluchting van de Blauwen. Het was blijkbaar een voorbode, een waarschuwing want een goeie 9 minuten later rondde diezelfde Eindhoven een lage voorzet vanaf de rechterkant achter de verbouwereerde ter Wielen: 0-1. 

Wat Spakenburg daarna ook probeerde, het leek in de verste verte niet op een slotoffensief waardoor KHFC met bijna speels gemak de overwinning over de eindstreep trok.

Een domper voor Spakenburg want hier hadden velen vooraf niet op gerekend en achteraf gezien had men van KHFC niet hoeven te verliezen.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen GVVV op het programma waar Spakenburg zich dan kan en moet revancheren.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, Beijer, van der Neut, Misidjan, Vreekamp (80’ Menting), Oostinjen (46’ Gravenbeek) , de Bondt (62’ Will), Bitter, Sterling, van der Sande, Koelewijn

Opstelling KHFC: Hols, Wilffert, van der Slot, Volkert, van Son, Tadmine (90+2’ van der Linde), Noordmans, Weistra, Boer, van Soest (66’ Eindhoven) , Boks. 

Scheidsrechter: Vries. Gele kaarten: Van der Slot, Wiestra (beide KHFC), van der Neut en Will (Spakenburg)

Toeschouwers: 957