gemaakt op : 20 januari 2018

Spakenburg onderuit tegen ODIN'59

Na een euforische overwinning op en in Almere volgde jongstleden zaterdag een complete deceptie tegen Odin’59. De ploeg uit Heemskerk kan inmiddels als angstgegner voor de Blauwen worden betiteld want ook de heenwedstrijd leverde een verliespartij op. Dit keer keerden de bespelers van sportpark Assumburg met een 2-1 overwinning huiswaarts.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. De clichés zijn niet aan te slepen maar Spakenburg trapte er toch in. Blijkbaar had men niets geleerd van de heenwedstrijd waarin Odin met een ultra defensieve speelwijze Spakenburg drie punten had weten af te snoepen. Op de Westmaat was het van hetzelfde laken een pak. Spakenburg mocht naar hartenlust aanvallen en eerlijk is eerlijk, de eerste 20 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht. De Blauwen vonden elkaar makkelijk en er konden maar liefst vier doelrijpe kansen worden genoteerd. Na een onachtzaamheid achterin kon spits Al Mahdi in de 23e minuut met een prachtige lob Leon ter Wiele verschalken en compleet tegen de verhouding in stond Odin met 0-1 voor. Wie dacht dat Spakenburg een tandje bij zou schakelen, kwam bedrogen uit. Het spel oogde daarna slordig en zeer onsamenhangend. Pas na een dikke 10 minuten herpakten de Blauwen zich enigszins en kon er zowaar worden gejuicht. Niemand minder dan Kees Pier Tol had geen moeite om een lage voorzeg van Tom Oostinjen tot goal te promoveren: 1-1.

De tweede helft begon met een opmerkelijke wissel. Steltenpool, niet in grootse vorm maar altijd twee verdedigers bezig houdend, werd vervangen voor Olivier Pilon waardoor Kees Tol de spits positie inname en Jasper Waalkens als nummer 10 ging fungeren. Veel beter werd het er niet op en de eerste serieuze mogelijkheid was pas in de 69e minuut te noteren. Pilon flitste er langs op links maar zijn lage voorzet was veel te hard voor de vrij staande Kees Tol. Odin had in de tussentijd voor de tweede keer toegeslagen. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Klijbroek die met een werkelijk schitterend geplaatste bal Leon ter Wiel andermaal het nakijken gaf.

Wat Spakenburg daarna ook probeerde het lukte simpelweg niet en aan de andere kant was het Odin dat loerde op de counter. Met een beetje meer precisie had het erger voor Spakenburg kunnen worden maar met name Leon ter Wiele was voor Odin een regelrechte sta-in-de-weg.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat en dat in de wetenschap dat tegenstander van volgende week, Quick Boys, korte metten maakte met Sneek (7-0). Ook Almere wist haar wedstrijd te winnen dus de competitie is nog lang niet gespeeld.

Opstelling Spakenburg: ter Wielen, Gravenbeek, Beijer, van de Neut, van Rijn (73’ Menting), Oostinjen, Waalkens (83’ Koelewijn), S. Vreekamp , M. Vreekamp, Tol, Steltenpool (45’ Pilon).

Opstelling Odin’59: van Dijk, Boekel, Cremers, Scheffer, Hardenberg, Dikker, Al Mahdi (73’van Gelder), Eekhout, Willemse, Klijbroek (86’ Kramer), Hulleman (30’ Tavares).

23’ 0-1 Al Mahdi
34’ 1-1 Tol
58’ 1-2 Klijbroek

Scheidsrechter Roeleveld. Geel: Beijer, Oostinjen (Spakenburg), Al Mahdi (Odin ’59)
 Rood (2x geel): Gravenbeek (Spakenburg)

Toeschouwers: 1.338