gemaakt op : 27 oktober 2019

Spakenburg pakt drie broodnodige punten tegen TEC

Spakenburg heeft zaterdag de volle winst gepakt tegen TEC uit Tiel en heeft daardoor aansluiting gekregen met de hele dikke middenmoot in de Tweede Divisie. De winst was achteraf gezien dik verdiend, al moest het uiteindelijk wel uit de tenen komen. Traditio-neel gezien, geven wij Blauwen na een succesvolle derby vaak niet thuis in de daaropvolgende wedstrijd. Dit jaar gelukkig niet want na het onverwachte gelijkspel tegen de Vogels werd er een onvervalste driepunter tegen TEC uit Tiel behaald, ook al was het met het minimale verschil.

Spakenburg startte in een 1:4:2:3:1 opstelling met Hero van Lopik als linker centrale verdediger en Tom van der Neut als veredeld linksback. Beide konden terugzien op een prima wedstrijd. 

De eerste schermutselingen vonden plaats na pakweg 11 minuten. De zeer ijverige Jordi Bitter kopte een corner van Kevin Sterling opzichtig achter de lijn alleen de arbitrage zag er geen goal in. Spakenburg liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef het initiatief houden. Marlon Versteeg kreeg in de 26e minuut de uitgelezen mogelijkheid om Spakenburg op voorsprong te koppen maar de bal belandde in kansrijke positie uitgerekend in de handen van doelman Schimmel. Nog geen twee minuten later was het wel raak, en hoe. Een goal die je niet al te vaak ziet op dit niveau. Eerst ging Sterling er op links vandoor en passeerde hij twee man alsof ze er niet stonden, zijn lage voorzet werd prima overgestapt door Bitter waardoor Roy Castien oog in oog met doelman Schimmel geen fout maakte: 1-0. Nog voor rust had Spakenburg de voorsprong moeten vergroten naar 2 of 3-0 terwijl TEC slechts met een kopbal van ex-Blauwe Robbie Holder, weliswaar in kansrijke positie, daar het enige tegenover kon stellen.

In de tweede helft gooide TEC de schroom lichtelijk van zich af en zette vroeger druk. Spakenburg kon daardoor jammer genoeg niet het nivo halen van de eerste helft en was het bij tijd en wijlen billenknijpen voor de supporters van Spakenburg. Niet dat TEC megagrote mogelijkheden kreeg om de gelijkmaker te produceren maar de dreiging was er zeker. Met de wind nu tegen, kreeg Spakenburg meerder mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar Marlon Versteeg en de ingevallen Youri Koelewijn vonden telkens doelman Schimmel op hun weg. Na een dikke 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Vos voor het einde en haalde alles wat Blauw was opgelucht adem. 

In de wetenschap dat de tussentijdse aanwinsten Eindhoven en Dekker zeer binnenkort speelgerechtigd zijn en dat Will en Werkman weer wedstrijdfit zijn, heeft trainer John de Wolf weer wat extra mogelijkheden. Met 7 punten uit de laatste 3 duels moet het mogelijk zijn om de subtop binnenkort definitief binnen te treden. Volgende week wacht Scheveningen uit, dat verrassend won bij Quick Boys, gevolgd door twee thuiswedstrijden tegen Katwijk en Excelsior Maassluis. Dat is niet zeker niet makkelijk maar zeker ook niet onmogelijk.

Spakenburg: ter Wielen, Beekhuis (’62 Will) , Beijer, van Lopik (’62 Werkman), van der Neut, Ghaddari, Castien (’73 Koelewijn), Tavares, Versteeg, Sterling, Bitter.

TEC: Schimmel, Viereck, Zeller, Disveld, Beukhof (’72 van Gessel), Westerlaken, Calor ( ’57 Hoogerwerf), Holder, Hak, Vink (’83 van den Assem), Onyeike

Scoreverloop:
28’     1-0 Castien

Scheidsrechter: Vos
Geel: Disveld, Westerlaken, Hak (TEC), Castien, Sterling (Spakenburg

Toeschouwers: 1.071