gemaakt op : 27 augustus 2017

Spakenburg pakt een punt in de slotminuut

Spakenburg heeft zaterdag een zwaarbevochten punt meegenomen uit Hendrik Ido Ambacht. In een wedstrijd met twee gezichten kwam Spakenburg al vroeg op een voorsprong, in de tweede helft door ASWH werd omgebogen, maar Spakenburg maakte in de 90e minuut alsnog de 2-2, wat op basis van de tweede helft absoluut niet terecht was,. Hiermee voorkwamen de mannen van John de Wolf een valse start.

Onder prachtige weersomstandigheden zocht ASWH direct de aanval via Peter de Lange, maar zijn inzet in de eerste minuut trof geen doel. Al in de achtste minuut was het Spakenburg dat de score opende. Na een prima aanval werd de bal vanaf de rechterkant voorgegeven en door Olivier Pilon op prachtige wijze binnengeschoten. Spakenburg bleef vervolgens makkelijk overeind en voetbalde makkelijker dan ASWH en  het was Richard van Schooten die na een half uur de 2-0 op zijn schoen had, maar de bal verkeerd raakte, maar door Pilon alsnog werd binnengelopen, alleen stond Pilon in buitenspelpositie waardoor de goal afgekeurd werd.

ASHW kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. Pas na een half uur werd ASWH voor het eerst gevaarlijk, maar de inzet van een van de middenvelders werd gekeerd door Leon ter WIelen. In de laatste tien minuten voor de pauze raakte Spakenburg de grip op de wedstrijd al enigszins kwijt, maar de blauwen, die vandaag in het zwart speelden, gingen met een 1-0 voorsprong rusten. 

Na de pauze was het ASHW dat direct het initiatief pakte en het was de ingevallen Kyle Doesburg die al binnen een minuut zijn visitekaartje afgaf en de gelijkmaker scoorde. Spakenburg was daarna het spoor volledig bijster en ASWH rook bloed en was vanaf dat moment de baas op het veld.

Door een tweetal wissels toe te passen probeerde Spakenburg de grip terug te krijgen, maar ASWH bleef de bovenliggende partij en een tweede treffer kon eigenlijk niet uitblijven. Na slecht verdedigend werk kwam de bal bij aanvoerder Jesper van den Bosch die vanaf een meter of 10 snoeihard achter ter Wielen in het dak van het doel schoot 2-1. Na deze treffer ging ASWH op zoek naar de derde treffer maar deze bleef uit, waardoor Spakenburg hoop bleef houden, ook al werd er vrijwel niets gecreëerd. 

Toch viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd de gelijkmaker. Supusepa schoot vanaf een meter of 30, maar zijn mislukte schot kwam onbedoeld terecht bij de ingevallen Bert Steltenpool die de bal zeer rustig binnenschoot waardoor Spakenburg een punt meenam naar huis

Volgende week speelt Spakenburg de eerste thuiswedstrijd tegen ONS Sneek.

ASWH - Spakenburg 2-2 (0-1)
8. 0-1 Olivier Pilon 46. 1-1 Kyle Doesburg 67. 2-1 Jesper van den Bosch 90. 2-2 Bert Steltenpool

Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

Spakenburg: Leon ter Wielen; Sten Vreekamp, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn; Mike Vreekamp, Jasper Waalkens (61. Christian Supusepa), Philip Ties (74. Youri Koelewijn); Kees 'Pier' Tol, Richard van Schooten (61. Bert Steltenpool), Olivier Pilon