gemaakt op : 14 januari 2018

Spakenburg schuift Almere City aan de kant

In een meer dan vermakelijke wedstrijd heeft Spakenburg overtuigend de winst gepakt tegen Jong Almere City. De vier goals die de equipe van John de Wolf wist te maken werden al in de eerste helft bewerkstelligd. Door deze overwinning zit Spakenburg nog steviger in het zadel als koploper.

Spakenburg moest de eerste vijf minuten nog handelend optreden in de eigen 16 om een achterstand te voorkomen, maar vanaf minuut 5 tot minuut 45 was het heer en meester in het Yanmar Stadion. Alles wat de Blauwen in aanvallend opzicht deden bracht gevaar en zorgde uiteindelijk voor 4 goals. Het bal werd geopend door Beijer die vanuit een corner van Tol wist raak te koppen. De in groten getale meegereisde fans waren nog niet klaar met juichen of de bal lag alweer in het mandje. Tom Oostinjen wist in de 10e minuut door de defensie van de roodhemden heen te slalommen en daarna heerlijk de 0-2 binnen te schieten. De Blauw gekleurde tribune ontplofte en het beloofde een heerlijke middag te worden.

Almere bleef de gehele wedstrijd aanvallend druk zetten en wist na de 0-2 ook wat kansen te produceren, maar de verdediging en keeper Ter Wielen voerden hun taken perfect uit. Ondertussen speelde Almere achterin vrijwel 1-op-1 en kon Spakenburg met zijn aanvallende kwaliteiten keer op keer gevaar stichten. De 0-3 kwam dan ook al in de 19e minuut van de schoen van niemand minder dan Kees Pier Tol. Hij schakelde heerlijk zijn man uit en wist daarna fraai af te ronden. Daarna volgde nog wat kansen voor de Blauwen, maar het spel kwam in minuut 36 stil te liggen door een blessure van Jong Almere City. Diep in de wat langere extra speeltijd van de eerste helft tilde Ties de score verder naar 0-4. Een heerlijke pass werd goed aangenomen door Ties die vervolgens perfect afrondde door de bal in de verre hoek te schieten.

In de tweede helft was het voetbal nog steeds aantrekkelijk om naar te kijken met kansen over en weer, maar scoren deden de Blauwen niet meer. De ploeg van Ivar van Dinteren deed nog wat terug in minuut 50 door te scoren vanuit een corner, maar verder dan die goal kwam het niet. Spakenburg speelde de wedstrijd uit en het bleef bij 1-4. Al met al een prachtige overwinning voor de Blauwen, die zorgt voor een gat van 4 punten met Jong Almere City dat nog steeds de nummer 2 blijft.

Volgende week wacht ODIN 59 als tegenstander. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op de Blauwe zijde van de Westmaat. Aanvang 15:00 uur, tot dan!