gemaakt op : 16 december 2018

Spakenburg sluit het jaar uitstekend af, 1-4 tegen De Treffers

In Groesbeek heeft Spakenburg zijn negende zege weten te pakken. Tegen De Treffers kwam het eerst nog op achterstand, maar door vier goals in de tweede helft werd die achterstand omgezet in een ruime overwinning.

Spakenburg begon met Olaf vd Sande in de spits. Selimi deed vandaag niet mee vanwege een blessure aan de enkel. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd wat resulteerde in meerdere overtredingen waardoor het spel vaak stil lag. In de eerste tien minuten kregen beide ploegen een mogelijkheid tot een kans, maar verder dan dat kwam het nog niet. In de 14e minuut kwam er wel een echte kans en ook een goal. Slecht uitverdedigen door de Blauwen zorgde ervoor dat De Treffers vanuit de corner wist te scoren. Daarna ging Spakenburg logischerwijs op zoek naar de 1-1. Sterling kon na een half uur na een goede actie zelf schieten of voorleggen, de rappe aanvaller koos voor het laatste, maar deed dat niet zuiver genoeg waardoor de kans verkeken was. Niet veel later was het Ties met een prima balbehandeling na een lange bal die een schot kon lossen, maar de bal raakte helaas de paal. 

Rond minuut 40 was er een mogelijkheid voor De Treffers om de score uit te breiden. Een vrije trap werd gelukkig voor alles wat Blauw was uit de doel gehouden door Ter Wielen. Vlak voor de thee waren het weer de Blauwen die aandrongen via de centrale verdedigers Vd Neut en Beijer, maar beide pogingen leverden geen goal op. 

Na de rust ging de formatie van De Wolf weer verder waar het gebleven was, op jacht naar de gelijkmaker. In minuut 57 werd deze jacht beloond, Ter Wielen bereikte met zijn uittrap Sterling die zijn duel knap won en de bal voorgaf, waarna Janssen de bal in eigen goal werkte. Daarna was het Spakenburg dat de boventoon voerde en in de 74e minuut werd het krachtsverschil ook uitgedrukt in een voorsprong voor de Blauwen. Ties knalde een vrije trap heerlijk in de verre hoek achter de goalie van de rood-zwarten. Nog geen drie minuten later was het wederom Ties die scoorde. Deze keer mocht hij aanleggen vanaf 11 meter nadat Sterling onreglementair werd neergehaald binnen de beruchte lijnen. 1-3 dus en een comfortabele voorsprong voor Spakenburg. Het werd zelfs nog beter nadat Vd Sande de vierde van de middag wist binnen te werken vanuit een verre uittrap van Ter Wielen. 

Met die uitslag sloot Spakenburg de wedstrijd ook af en nam het de drie punten mee vanuit Groesbeek. Daarmee sluit het 2018 mooi af. Voor nu gaan we de winterstop in en zien wij u weer in 2019. Spakenburg opent dan thuis tegen HHC Hardenberg. Via deze weg willen wij u vast fijne feestdagen toewensen en tot in 2019!