gemaakt op : 18 augustus 2019

VERSLAG | Spakenburg sluit oefencampagne ongeslagen af

In de laatste oefenwedstrijd hebben de Blauwen wederom gewonnen. Daarmee heeft het alle oefenwedstrijden gewonnen. Tegenstander was deze keer SV Urk.
 
John de Wolf begon tegen Urk met de volgende elf: Ter Wielen, Beekhuis,  Beijer, Werkman, De Zwart, Will, Sterling, Tavares, Bakx, Castien en Selimi.
 
De Blauwen gingen voortvarend van start en hadden eigenlijk de hele wedstrijd geen kind aan Urk. In de 6e minuut was het al raak, Ter Wielen stuurde Sterling weg, de man met de meeste assist vorig seizoen gaf de bal vervolgens voor op Castien die koelbloeding de 1-0 aantekende. In de 26e minuut werd het 2-0. De Urkse verdediging werkte de bal zelf langs de eigen keeper. De goal kwam voort uit het goed doorjagen op de bal van Sterling die vervolgens de bal voorgaf waar de eigen goal uit voortkwam. Enkele minuten later werd het ook nog 3-0. Sterling verdiende terecht een penalty en stond dus wederom aan de basis van een goal. De penalty werd verzilverd door Tavares die daarmee zijn tweede goal van de voorbereiding maakte. 
 
Het vermelden waard is ook de kans op de 4-0 in de eerste helft. Een vrije bal van Selimi werd hard op de lat gekopt door Werkman, maar de bal stuiterde voor de lijn van de goal en zo bleef het dus 3-0 in de eerste helft. 
 
In de tweede helft bleven de meeste spelers staan. Alleen Werkman, Will en Selimi bleven achter, voor hen in de plaats kwamen Vd Neut, Vreekamp en Vd Sande.
 
De Blauwen gingen vrolijk verder waar ze gebleven waren en ook in de tweede helft was de ploeg van John de Wolf heer en meester. In de 51e minuut kreeg Spakenburg wederom een verdiende penalty (Vd Sande neergehaald), deze keer werd de stipper benut door Castien, die daarmee alweer zijn zevende goal van de voorbereiding binnenschoot. In de 63e minuut kreeg de nummer 10 tijd om te rusten, zijn vervanger was Ghaddari. In de 71e minuut was er nog een wissel. Sterling ging eraf en zijn plek werd ingenomen door Versteeg. Versteeg keerde daarmee terug van een blessure die hij opliep tegen DOVO. 
 
In de 83e minuut was er het slotakkoord, Spakenburg bracht de score naar 5-0. De goal zelf werd gemaakt door Ghaddari, maar vooral de actie van Bakx was genieten. De slimme middenvelder zette de aanval zelf op, stuurde Vd Sande weg, kreeg de bal terug en gaf deze vervolgens in de 16 feilloos en stijlvol met een lob voor op Ghaddari. 
 
5-0 was ook de eindstand. Volgende week wacht ASWH voor "het ecchie". Spakenburg opent met een uitwedstrijd tegen de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Om 15:00 uur zal er afgetrapt worden, tot dan!