gemaakt op : 03 september 2017

Spakenburg speelt ook gelijk tegen ONS Sneek

Spakenburg heeft haar eerste thuis wedstrijd gelijkgespeeld tegen ONS Sneek. De Blauwen verzuimden de wedstrijd in de eerste helft te beslissen. In de tweede helft kon Spakenburg geen potten breken, werd ONS Sneek steeds gevaarlijker en daardoor konden zij ook de gelijkmaker aantekenen. Eindstand 1-1.

Spakenburg begon de wedstrijd sterk. In de derde minuut was het Mike Vreekamp die verwoestend uithaalde, waarna de bal uiteenspatte op de lat. De toon was gezet. De hele eerste helft was Spakenburg de bovenliggende partij en creëerde ook genoeg kansen, maar het publiek moest wachten tot de 41e minuut voordat de eerste goal viel. Na een corner viel de bal voor de voeten van Pilon, die vervolgens de bal laag in het doel schoot. 1-0. Vlak voor het rustsignaal had Spakenburg op 2-0 moeten komen. Tol speelde de bal op Steltenpool die handig onder de bal door dook. Hierdoor kon Jasper Waalkens vrij doorlopen op de keeper. De middenvelder koos zijn hoek, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft was Spakenburg een stuk zwakker en kreeg ONS Sneek langzamerhand ook wat mogelijkheden voorin. In de 74e minuut was daar dan ook de gelijkmaker. Een lange bal van ONS Sneek werd opgepakt door de snelle Gonzales. Hij liet de Blauwe verdedigers achter zich en passeerde Ter Wielen. 1-1. Het laatste kwartier was erg rommelig waarbij Spakenburg geen echte kansen meer kon creëren. Hierdoor moest Spakenburg ook haar tweede wedstrijd de punten delen.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen DVS '33. Deze wedstrijd is wederom thuis op De Westmaat, aanvang 15.00 uur.