gemaakt op : 23 augustus 2017

Spakenburg uit KNVB bekertoernooi

Spakenburg is dinsdag door Blauw Geel '38, dat uitkomt in de 3e Divisie zondag, uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi. Spakenburg verloor met 3-2. Doelpunten kwamen van Ties en  Pilon.

De wedstrijd was nog maar 1 minuut onderweg of keeper Huiskamp moest geblesseerd (duim en elleboog) het veld verlaten. Hij werd vervangen door Ter Wielen. De ploeg uit Veghel begon de wedstrijd beter dan Spakenburg en kwam na een kwartier verdiend op 1-0 voorsprong. Ordu schoot de bal vanaf een meter of 20 in de kruising, 1-0. Gelukkig konden De Blauwen na ruim een half uur de stand gelijk trekken, het was Philip Ties die na een mooie actie samen met Pilon met een harde schuiver de 1-1 binnenschoot.

Vlak voor rust was het helaas weer raak voor Blauw Geel '38. Tom van der Neut speelde de bal te kort terug waarna Mols de bal kon oppikken en de 2-1 voorsprong op het scorebord zette.

Na de rust bleef Blauw Geel '38 gevaarlijk, maar kon de wedstrijd niet beslissen. Na een kwartier kwam Spakenburg beter in haar spel en kreeg ook veel goede kansen. In de 70e minuut maakte Pilon de gelijkmaker. De bal kwam uit een corner voor de voeten van Pilon die vanaf een meter of 15 kon uithalen. 2-2.

Het laatste kwartier zette Spakenburg flink wat druk wat een aantal goede kansen opleverden voor onder meer Van Schooten en  Beijer. Helaas viel de goal uiteindelijk aan de voor Spakenburg verkeerde kant. 4 Minuten voor tijd kon Van Bakel de 3-2 binnenschieten en dat was ook de eindstand waardoor Spakenburg uitgeschakeld is in de KNVB beker.

Zaterdag begint de competitie. We trappen om 15.00 uur af in Henrik-Ido-Ambacht tegen ASWH.