gemaakt op : 20 mei 2019

Spakenburg verliest de laatste thuiswedstrijd

Spakenburg mocht thuis gastheer zijn voor Jong Sparta in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 18/19. In een zeer matige wedstrijd moest Spakenburg in de blessuretijd de tweede tegengoal verwerken en doordat Spakenburg zelf maar eenmaal doeltreffend was geweest ook een nederlaag slikken. Daarmee was dit alweer de derde nederlaag op rij en lijkt het erop alsof de Blauwen echt toe zijn aan het einde van het seizoen. 
 
De formatie van John de Wolf kwam nog wel op voorsprong. In minuut 21 verzilverde Ties een penalty die hij ook zelf verdiend had. Vlak daarvoor was er een doelpoging van de vertrekkende speler (volgend jaar voetballend in het shirt van GVVV) en die poging werd getoucheerd met de hand door Brute van de jongelingen van Sparta. Brute ontving daarvoor ook geel. Met het verzilveren van de pingel was het dus 1-0 en dat was een lekkere start voor de Blauwen.
 
Van lang genieten van de voorsprong was echter geen sprake. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant. Tavsan kon na een voorzetje van Dos Santos binnendringen in de 16, werd achtervolgd door enkele Spakenburg spelers, maar kon toch beheerst en hard afdrukken waarna de bal in de verre hoek verdween. 
 
Na de 1-1 was het voornamelijk Jong Sparta wat op voorsprong had kunnen komen, maar een niet zorgvuldige afronding van Tahiri en de lat (geweldige knal van Abdullahi) zorgde voor een 1-1 ruststand. 
 
Vlak na de start van de tweede helft pakte Brute zijn tweede gele kaart na een domme overtreding waardoor de Kasteelbewoners verder moesten met tien man. Veel voordeel haalde Spakenburg uit die man-meer-situatie niet. Uiteindelijk werd de balans van het aantal spelers weer teruggebracht nadat ook Vd Neut zijn tweede geel pakte in de 79e minuut. 
 
In de 88e minuut wist Jong Sparta al bijna op voorsprong te komen nadat een afgeslagen corner voor de voeten van Boukhari kwam die goed hard uithaalde, maar zijn poging op de paal uiteen zag spatten. Zowaar kreeg Spakenburg nog een kans op de overwinning nadat Ties vanuit de 16 een bekeken schot plaatste, maar nu was de lat de redding van Jong Sparta. Nog geen minuut later was het wederom het aluminium dat redding bracht voor de ploeg in het rood-wit. Gravenbeek schoot vanaf randje 16 op de kruising en helaas niet in de kruising. Het venijn zat hem dus duidelijk in de staart en het was Spakenburg dat hierdoor het meest gebeten werd. Het was namelijk wederom Tavsan die een goede voorzet wist binnen te glijden en daarmee de 1-2 op het scorebord wist te zetten. Dit was tevens de eindstand en daarmee moest Spakenburg het doen. 
 
Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. De Blauwen reizen dan af naar Hardenberg om aan te treden tegen HHC. Tot dan!